ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείαςΦάρμακα

Κικίλιας: Ανάσα για 2000 καρκινοπαθείς η χορήγηση φαρμάκων από τις ιδιωτικές κλινικές

Αρχική > Άρθρα > Κικίλιας: Ανάσα για 2000 καρκινοπαθείς η χορήγηση φαρμάκων από τις ιδιωτικές κλινικές

Τέλος στις ουρές της ντροπής έξω από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ βάζει η πολιτική ηγεσία του υπ. Υγείας με την ολοκλήρωση της κυβερνητικής δέσμευσης για τη διευκόλυνση των χρονίως πασχόντων ασθενών, με τη χορήγηση νοσοκομειακών ογκολογικών φαρμάκων υψηλού κόστους (ΦΥΚ) των ασφαλισμένων, απ’ ευθείας προς τις ιδιωτικές κλινικές.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας σε σημερινή εκδήλωση με αφορμή την έναρξη της συνεργασίας μεταξύ των ιδιωτικών κλινικών και του ΕΟΠΥΥ 2.000 συνάνθωποί μας που πάσχουν από καρκίνο δεν θα περιμένουν στις ουρές. Διαβάστε ΕΔΩ: Πως θα χορηγούνται τα «ακριβά φάρμακα» για σοβαρά νοσήματα; Όλες οι λεπτομέρειες

Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι μέχρι πρότινος οι ασθενείς παραλάμβαναν αυτοπροσώπως τα φάρμακά τους από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, και στη συνέχεια τα πήγαιναν στις ιδιωτικές κλινικές για να τους τα χορηγήσει ο θεράπων ιατρός.

Με τη νέα διαδικασία, οι ιδιωτικές κλινικές θα συλλέγουν τις συνταγές των ασφαλισμένων και θα λαμβάνουν τα νοσοκομειακά ογκολογικά φάρμακα κατά προτεραιότητα, ώστε οι ασθενείς να μην ταλαιπωρούνται στις ουρές των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ για να παραλάβουν τα φάρμακά τους.

Επισημαίνεται ότι για την παραλαβή των ογκολογικών φαρμάκων από τις ιδιωτικές κλινικές, δεν θα υπάρχει καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση για τους ασφαλισμένους.

Πάντως ο υπ. Υγείας ανέφερε επίσης πως το πρόγραμμα θα αξιολογηθεί τον πρώτο μήνα της εφαρμογής του έτσι ώστε η ηγεσία του υπουργείου να είναι ανοικτή σε βελτιώσεις.Πάντως σε επόμενη φάση θα ακολουθήσουν  και άλλες ευπαθείς κατηγορίες ασθενών, με στόχο τα φάρμακά τους να τα λαμβάνουν είτε από το φαρμακείο της επιλογής τους είτε κατ’ οίκον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΟΠΥΥ: Τι απαντά για τις ουρές στα φαρμακεία

Δείτε σε ποια φάρμακα μειώνεται η συμμετοχή των ασφαλισμένων! Όλη η απόφαση

 

Show More

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close