ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κικίλιας στο ΕΚΑΒ: «Ευχαριστώ τους διασώστες που βοήθησαν στη Χαλκιδική»

Μετά την επίσκεψη του στον Ευαγγελισμό ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας επισκέφτηκε το ΕΚΑΒ στο πλαίσιο των ενημερωτικών επισκέψεων που πραγματοποιεί σε φορείς υγείας και νοσοκομεία.

Διαβάστε ΕΔΩ όλο το ρεπορτάζ: Αιφνιδίως στον Ευαγγελισμό στην εφημερία ο Β. Κικίλιας! Όλο το παρασκήνιο

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ο κ. Κικίλιας συναντήθηκε με τη διοίκηση  και τους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ ενώ εξήρε την προσφορά του κέντρου αλλά και των διασωστών που χωρίς να είναι σε βάρδια, βοήθησαν στη Χαλκιδική.

«Πάντα το ΕΚΑΒ ήταν, είναι και θα είναι η πρώτη προσέγγιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας για τον πολίτη, την οικογένειά του, τον ασθενή και για αυτό δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στο ΕΚΑΒ», υπογράμμισε ο κ. Κικίλιας, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ, κ. Παναγιώτη Τζανετή.

Στο μεταξύ κατά την επίσκεψη του ο κ. Κικίλιας περιήγηθηκε στους κομβικούς χώρους του ΕΚΑΒ, όπως στο συνεργείο, στο τηλεφωνικό κέντρο, το συντονιστικό κέντρο. Παράλληλα ενημερώθηκε από τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Κέντρο και συνομίλησε με τους εκπροσώπους του Σωματείου εργαζομένων για τα θέματα που τους απασχολούν, ιδίως σε ό,τι αφορά τον αριθμό των ασθενοφόρων και των διασωστών και τις ανάγκες που πρέπει να καλύπτουν.

Μάλιστα, μιλώντας με τους εργαζόμενους εξήρε την προσφορά τους διαχρονικά και ευχαρίστησε τους διασώστες, που χωρίς να βρίσκονται σε υπηρεσία, έσπευσαν να κάνουν το καθήκον τους στη Χαλκιδική.

«Την κρίσιμη στιγμή της συγκλονιστικής καταστροφής στην Χαλκιδική οι διασώστες προσέτρεξαν και βοήθησαν, έσωσαν κόσμο. Αυτό είναι το ΕΚΑΒ και αυτό πρέπει είναι το ΕΚΑΒ, μαζί με τους ανθρώπους αυτούς που ήταν στην βάρδια έδωσαν την μάχη και τους ευχαριστώ δημοσίως» δήλωσε ο κ. Κικίλιας.

Αναφέρθηκε ιδιαίτερα και στους διασώστες που στελεχώνουν τα ασθενοφόρα και κατέστησε σαφές πως θα διαφοροποιηθούν οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ από όσους εργάζονται σε άλλες θέσεις του Κέντρου.

«Τα πληρώματα είναι έξω στο δρόμο νύχτα και μέρα και κάνουν μια δουλειά η οποία είναι ιδιαίτερα βεβαρημένη, οπότε θα πρέπει -και νομίζω ότι γίνεται κατανοητό αυτό από όλους- τα κίνητρα τα οποία παρέχει η υπηρεσία ή θα παρέχει, να είναι διακριτά για τους ανθρώπους οι οποίοι δουλεύουν έξω» επισήμανε ο υπουργός Υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αλλάζουν σε χρόνο εξπρές οι ηγεσίες σε ΕΟΠΥΥ και ΕΟΦ! Όλες οι πληροφορίες

Τι θα αλλάξει πρώτα ο νέος υπουργός Υγείας

Σχετικά Άρθρα

Back to top button