ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κικίλιας στο HealthReport.gr: Τι θα αλλάξω στον ΕΟΔΥ

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Αρχική > Άρθρα > Κικίλιας στο HealthReport.gr: Τι θα αλλάξω στον ΕΟΔΥ

Τις προθέσεις του για τις αλλαγές που προτίθεται να κάνει στον ΕΟΔΥ (πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ) διατυπώνει μέσα από το HealthReport.gr ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Ο κ.Κικίλιας μετά την επίσκεψη του στον ΕΟΔΥ προκειμένου να έχει την πρώτη συνάντηση με τον νέο Πρόεδρο Παναγιώτη Αρκουμανέα και το νέο ΔΣ, αλλά και τους εργαζόμενους του Οργανισμού, προαναγγέλλει στο HealthReport.gr τις αλλαγές που θα κάνει στον φορέα.

«Θα μετατρέψουμε τον ΕΟΔΥ σε ένα σύγχρονο κέντρο ελέγχου και πρόληψης νοσημάτων στα πρότυπα του Αμερικανικού CDC. Ο φορέας θέλουμε να γίνει το κόσμημα της δημόσιας υγείας, ώστε να παρεμβαίνει σε έκτακτα γεγονότα που αφορούν την υγεία».

Ο κ.Κικίλιας τονίζει στο HealthReport.gr ότι ο ΕΟΔΥ δεν θα περιορισθεί σε διακοσμητικό ρόλο, αλλά θα είναι πρωταγωνιστής σε θέματα που άπτονται της δημόσιας υγείας όπως το προσφυγικό, επιδημίες, λοιμώξεις κ.λ.π.

Την ίδια στιγμή ο υπουργός Υγείας μέσα από το HealthReport.gr διαβεβαιώνει ότι δεν θα θιγούν τα εργασιακά δικαιώματα του προσωπικού του ΕΟΔΥ, καθώς όπως σημειώνει: «Δεν με ενδιαφέρουν οι κομματικές ταυτότητες αλλά μόνο να εξελιχθεί ο ΕΟΔΥ σε ένα σύγχρονο Οργανισμό». Δείτε ΕΔΩ τι είπε ο υπουργός στην πρωινή σύσκεψη: « Με τον νέο Πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα ο Κικίλιας! Οι πρώτες οδηγίες στο ΔΣ»

Σε ότι αφορά στον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα το πρόσωπο του οποίου συγκέντρωσε τα «πυρά» της αντιπολίτευσης ο Βασίλης Κικίλιας λέει στο HealthReport.gr:

«Κρίθηκε απαραίτητο να τοποθετηθεί μάνατζερ στον ΕΟΔΥ όπως άλλωστε γίνεται σε τέτοιους φορείς σε όλες τις σύγχρονες χώρες. Στο πλαίσιο αυτό ήταν επιβεβλημένο ο επικεφαλής του ΕΟΔΥ να έχει γνώσεις των οικονομικών της υγείας αλλά και της διοίκησης, ώστε να μπορεί να αναδειχθεί το επιτελικό έργο του Οργανισμού».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button