ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κικίλιας: Τέλος το κάπνισμα και στις παιδικές χαρές!

Αρχική > Άρθρα > Κικίλιας: Τέλος το κάπνισμα και στις παιδικές χαρές!

Τέλος το κάπνισμα στις παιδικές χαρές και σε άλλους ανοιχτούς χώρους όπου παίζουν παιδιά βάζει ο αντικαπνιστικός νόμος του υπ. Υγείας, που θα φέρει η κυβέρνηση στην Βουλή τις επόμενες εβδομάδες,

Όπως, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο αρμόδιος υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας τα μέτρα θα καλύπτουν επίσης τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και τους κλειστούς αθλητικούς χώρους.

Για τους παραβάτες θα προβλέπονται πρόστιμα ανάλογα με το παράπτωμα, είπε ο κ. Κικίλιας, ενώ το νομοσχέδιο θα περιέχει κατασταλτικό κομμάτι για ελέγχους κι επιθεωρήσεις.

Ο υπουργός διευκρίνισε ωστόσο πως δεν δίνει προτεραιότητα στο τιμωρητικό κομμάτι. «Ο Έλληνας έχει συλλογική συνείδηση και ατομική ευθύνη και φιλότιμο» σημείωσε.

 

 

 

 

 

Έρχεται ενημερωτική εκστρατεία

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπ. Υγείας τον Οκτώβριο η κυβέρνηση θα αρχίσει μεγάλη ενημερωτική εκστρατεία, ώστε οι πολίτες να μάθουν τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους. Θα ακολουθήσουν περαιτέρω καμπάνιες σε βάθος τετραετίας. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: Κικίλιας: Ο Αντετοκούνμπο «ρίχνεται» στην μάχη κατά του καπνίσματος

 

 

 

 

 

 

Προσλήψεις για ΤΕΠ και ΜΕΘ

Την ίδια στιγμή πρώτη προτεραιότητα για τον κ. Κικίλια είναι η ενίσχυση των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών και των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας. Σε αυτά τα μέτωπα «δεν μου αρέσει καθόλου η εικόνα», ανέφερε.Ο υπουργός δήλωσε ότι χρειάζονται τουλάχιστον τρεις νοσηλευτές ανά γιατρό και για κάθε κλίνη στις ΜΕΘ. Τέλος δεσμεύτηκε πως οι προσλήψεις που θα βελτιώσουν την κατάσταση θα γίνουν άμεσα, εντός πέντε μηνών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΙΣ: Υγειονομική βόμβα και μέγιστο ζήτημα Δημόσιας Υγείας το κάπνισμα

Υπουργείο Υγείας: Οριστικό τέλος το κάπνισμα σε όλους τους δημόσιους κλειστούς χώρους

Σχετικά Άρθρα

Back to top button