Ειδήσεις ΥγείαςΟμορφιά

Κιρσοί: Δείτε πως θα απαλλαγείτε φυσικά

Οι κιρσοί είναι αρκετά συχνή πάθηση η οποία προτιμά περισσότερο τις γυναίκες, όσους έχουν παραπανήσια κιλά και είναι άνω των 50 ετών.
Αν και οι περισσότεροι πιστεύουν ότι πιστεύουν ότι είναι θέμα εμφάνισης, οι ειδικοί αναφέρουν ότι σε κάποιες περιπτώσεις θα μπορούσε να είναι σύμπτωμα κάποιας σοβαρής πάθησης.

Διάφοροι παράγοντες μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο εμφάνισης κιρσών. Σε αυτούς περιλαμβάνονται το οικογενειακό ιστορικό (κληρονομικότητα), η ηλικία, το φύλο, η εγκυμοσύνη, το υπερβολικό βάρος ή η παχυσαρκία η έλλειψη κίνησης, η καθιστική ζωή και η ορθοστασία.

Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να προκαλέσουν στους πάσχοντες πόνο ή δυσφορία, αλλά και κακή κυκλοφορία, το οποίο οδηγεί σε άλλες πιο σοβαρές παθήσεις. Οι περισσότερες από αυτές τις παθήσεις αφορούν αλλαγές στο δέρμα, αλλά μπορεί επίσης να προκαλέσουν τον σχηματισμό θρόμβων.
%ce%ba%ce%b9%cf%81%cf%83%ce%bf%ce%b91

 

 

 

 

 

Αντιμετώπιση

Για να καθυστερήσετέ την επιδείνωσή τους αρκεί να αλλάξετε κάποιες συνήθειες στην καθημερινή σας ζωή. Στο πλαίσιο αυτό οι ειδικοί συστήνουν:

Αποφύγετε όρθια ή καθιστή θέση για μεγάλα χρονικά διαστήματα,
Καλό είναι να μην κάνετε υπερβολές με τα ζεστά ποδόλουτρα,
Ασκηθείτε
Αποφύγετε τα στενά ρούχα και τα ψηλά τακούνια
Χρησιμοποιείστε ελαστικές κάλτσες συμπίεσης και σε σοβαρότερες καταστάσεις ειδικά φλεβοτονικά φάρμακα και gel εάν ο γιατρός σας το συστήσει.
Περπατάτε συχνά
Ελέγχετε το βάρος σας
Μην καπνίζετε

Πάντως σε κάθε περίπτωση καλό είναι να συζητήσετε πρώτα με το θεράπων ιατρός σας ποια είναι η καλύτερη θεραπεία για εσάς.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button