ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

«Κλείδωσαν» οι αρμοδιότητες στο υπ.Υγείας! Τι παίρνει Αν.Ξανθός και τι ο Π.Πολάκης

Μοιράστηκαν τελικώς οι αρμοδιότητες στο υπουργείο Υγείας σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του HealthReport.gr.
Επισήμως πάντως αναμένεται να εκδοθούν εντός των ημερών σε ΦΕΚ. Ήδη όμως το «δίδυμο» των Κρητικών έχει αρχίσει να ενημερώνεται πλήρως για τα θέματα.

Τι παίρνει ο Αν.Ξανθός

Όπως έγραψε το HealthReport.gr, (διαβάστε ΕΔΩ το ρεπορτάζ: «Στον Αν.Ξανθό τα φάρμακα! Πως θα μοιραστούν οι αρμοδιότητες στο υπ.Υγείας»), τη φαρμακευτική πολιτική αναλαμβάνει ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός.

Αναμένονται μάλιστα σύντομα, σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr, σημαντικές αλλαγές που είναι άγνωστο εάν θα ευνοήσουν την φαρμακευτική αγορά.

Επίσης ο Ανδρέας Ξανθός αναλαμβάνει το θέμα των προσλήψεων στα νοσοκομεία και γενικότερα στο δημόσιο σύστημα, το κομμάτι της ψυχικής υγείας, καθώς και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) και το ΠΕΔΥ.

Πάντως στο κομμάτι της ΠΦΥ έναν ρόλο αναμένεται να έχει και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

Τι αναλαμβάνει ο Π.Πολάκης

Ο άλλος Κρητικός της οδού Αριστοτέλους, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης αναμένεται να αναλάβει το βαρύ φορτίο του ΕΟΠΥΥ, στα νοσοκομεία, τις διοικήσεις αυτών, τον τομέα των προμηθειών, το ΕΚΑΒ, το ΕΚΕΠΥ καθώς και τους λεγόμενους «ράμπο» υγείας το ΣΕΥΥΠ.

Ήδη έχουν ξεκινήσει εντατικές συσκέψεις για να οργανωθούν οι αλλαγές που θα προωθηθούν άμεσα, ενώ οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι πρώτη προτεραιότητα θα δοθεί στο προσωπικό των δημοσίων νοσοκομείων ώστε να πληρώνονται στην ώρα τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στον Αν.Ξανθό τα φάρμακα! Πως θα μοιραστούν οι αρμοδιότητες στο υπ.Υγείας

Ο άγριος Π.Πολάκης και το…ξύλο στο υπ.Υγείας! Τι είπε ο νέος αναπληρωτής υπουργός

Τι θα κάνει ο Αν.Ξανθός με γιατρούς και ΠΕΔΥ!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button