ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κλείνει το 105ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης που φοιτά το παιδί της 38χρονης λόγω κοροναϊού

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργείων Υγείας και Παιδείας που υπεγράφη σήμερα, το 105ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης θα παραμείνει κλειστό, αύριο Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου, για προληπτικούς λόγους.

Η απόφαση ελήφθη με διαδικασίες εξπρές προκειμένου αν έχει μολυνθεί το παιδί της 38χρονης να μην υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης και στα άλλα παιδιά.

Όπως αναφέρουν πηγές του HealthReport.gr στο σχολείο αναμένεται να γίνει απολύμανση προκειμένου να περιορισθούν οι πιθανότητες διασποράς του ιού.

Ταυτόχρονα ελέγχονται και όλοι οι φίλοι και συγγενείς της οικογένειας της 38χρονης όπου άλλωστε προβλέπει και το σχετικό πρωτόκολλο. Διαβάστε ΕΔΩ τι είπε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας από τη Θεσσαλονίκη: Κικίλιας: “Εξετάζονται οι συγγενείς και οι συνταξιδιώτες της 38χρονης με κοροναϊό”

Αξιοσημείωτο είναι ότι από εργαστηριακό έλεγχο θα περάσουν και όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή με την 38χρονη, όπως συνεργάτες, ένοικοι της ίδιας πολυκατοικίας κ.λ.π.

Εξάλλου από εργαστηριακό έλεγχο θα περάσουν και όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Θεσσαλονίκης οι οποίοι συναντήθηκαν προχθές με την 38χρονη που είναι το πρώτο κρούσμα στη χώρα.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button