ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κλείσθηκε η συμφωνία για 49 κρεβάτια ΜΕΘ σε ιδιωτικές κλινικές!

Επισπεύσθηκαν όπως φαίνεται οι διαδικασίες για να εξασφαλισθούν κρεβάτια εντατικής σε ιδιωτικές κλινικές μετά και την αύξηση των περιστατικών γρίπης.
Οι διαπραγματεύσεις ΕΟΠΥΥ με τις ιδιωτικές κλινικές είχαν ξεκινήσει εδώ και εβδομάδες με τις δύο πλευρές να μην μπορούν να έρθουν σε συμφωνία.

Μετά από μέρες διαπραγματεύσεων κλείσθηκε τελικά η συμφωνία μεταξύ ΕΟΠΥΥ και ιδιωτικών κλινικών για κρεβάτια ΜΕΘ. Διαβάστε ΕΔΩ για τα παζάρια που προηγήθηκαν: «Άγριο παζάρι ΕΟΠΥΥ με κλινικάρχες για τα κρεβάτια εντατικής! Όλο το παρασκήνιο»

Στα 49 τα νέα κρεβάτια ΜΕΘ

Τελικώς όμως μέχρι στιγμής η συμφωνία μιλά μόνο για 49 κρεβάτια και όχι για 80 που αρχικά είχαν ζητηθεί. Άγνωστο παραμένει αν συνεχίζονται τα παζάρια με τις μεγάλες ιδιωτικές κλινικές που εκπροσωπούνται από άλλο Σύλλογο (ΣΕΚ) ώστε να βρεθούν άλλες 30 κλινες.

Πάντως η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών (ΠΕΙΚ) ανακοίνωσε ότι την Παρασκευή θα υπογραφεί στον ΕΟΠΥΥ Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ ΕΟΠΥΥ και των Κλινικών της ΠΕΙΚ για την διάθεση 40 κλινών ΜΕΘ στην Αττική και 9 κλινών στην υπόλοιπη Ελλάδα, υπό την διαχείριση του ΕΚΑΒ.

Οι δυο πλευρές κατέληξαν μόλις σήμερα στο τελικό κείμενο του Μνημονίου Συνεργασίας το οποίο μονόγραψαν και την ερχόμενη Παρασκευή θα υπογραφεί και από τις Κλινικές που θα συμμετάσχουν, όπως επισημαίνει η ΠΕΙΚ.

Το πρόβλημα της έλλειψης κρεβατιών σε εντατικές στο ΕΣΥ είναι ιδιαιτέρως έντονο το τελευταίο διάστημα εξαιτίας και τους κύματος γρίπης. Είναι ενδεικτικό ότι το περασμένο Σαββατοκύριακο 48 συνάνθρωποι μας ήταν σε αναμονή για ένα κρεβάτι σε ΜΕΘ.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button