ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείαςΦάρμακα

Κλειδώνουν οι αλλαγές στα φάρμακα! Τι αποφασίζεται

Ειδικότερα ευρεία σύσκεψη στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ για τις αλλαγές στη φαρμακευτική πολιτική αναμένεται να πραγματοποιηθεί το απόγευμα.
Παρουσία του υπουργείου Υγείας, του ΕΟΦ, του ΕΟΠΥΥ αλλά και πολλών υπηρεσιακών παραγόντων θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για το τι θα αλλάξει άμεσα στα φάρμακα, αναφέρουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr.

Θα αποφασισθεί ποια φάρμακα θα αποζημιώνονται τελικά και με τι τρόπο καθώς όλα δείχνουν πως θα περιορισθεί η λεγόμενη «θετική λίστα» φαρμάκων που είναι ο κατάλογος με τα αποζημιούμενα φάρμακα.

Στο πλαίσιο αυτό θα αποφασισθούν και αλλαγές στις συσκευασίες φαρμάκων ώστε να διαθέτουν τις ίδιες τόσο τα πρωτότυπα φάρμακα όσο και τα γενόσημα.
Διαβάστε ΕΔΩ στο αποκλειστικό ρεπορτάζ του HealthReport.gr γιατί προωθείται αυτή η αλλαγή: «Έκτακτη σύσκεψη για το φάρμακο την Πέμπτη! Όλα τα σχέδια που εξετάζονται»

Άλλωστε σύντομα και πιθανώς προς το τέλος Σεπτεμβρίου αναμένεται να προωθηθεί νομοσχέδιο με όλες τις αλλαγές.

γιατροί φάρμακα

Μέχρι στιγμής πάντως δε φαίνεται να έχει υπάρξει σχετική συνεννόηση με τους εκπροσώπους της φαρμακοβιομηχανίας, καθώς δεν έχει δημιουργηθεί ακόμη η Επιτροπή για το φάρμακο που είχε δεσμευτεί ο υπουργός Υγείας για τον Σεπτέμβριο ώστε να μελετηθούν από κοινού όλες οι αλλαγές στη φαρμακευτική πολιτική. Διαβάστε ΕΔΩ τις δεσμεύσεις του υπουργού Υγείας: «Τι είπαν φαρμακοβιομηχανία-υπουργείο Υγείας για τα φάρμακα! Όλο το παρασκήνιο»

Μάλιστα πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν ότι ενώ έχει υπάρξει σχετικό ερώτημα από τη φαρμακοβιομηχανία για το πότε θα δημιουργηθεί η επιτροπή, απάντηση δε δόθηκε ποτέ.

Αλλαγές και στη συνταγογράφηση

Στο μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr στη σύσκεψη θα ληφθούν και οι τελικές αποφάσεις για τις αλλαγές στον τρόπο συνταγογράφησης που θα πρέπει να ακολουθούν οι γιατροί.

Αλλαγές έρχονται σε διάφορες ειδικότητες για το ποιος μπορεί να συνταγογραφεί και τι, ενώ η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ευελπιστεί πως τις αλλαγές στη «θετική λίστα» φαρμάκων αλλά και στα πρωτόκολλα συνταγογράφησης, θα υπάρξει περιορισμός της φαρμακευτικής δαπάνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αποκλειστικό: Ο ΕΟΠΥΥ «μπλοκάρει» τη δόση! Άρον άρον τροπολογία για τα ληξιπρόθεσμα χρέη

Άνω- κάτω το υπ. υγείας από ερώτηση της ΝΔ για τα χρήματα του ΕΟΠΥΥ!

Ακριβά φάρμακα με έκπτωση 50%! Δείτε τα «παζάρια» υπ.Υγείας-φαρμακευτικών

Σχετικά Άρθρα

Back to top button