ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κλειστά από Δευτέρα τα φαρμακεία! Τι αποφάσισαν οι φαρμακοποιοί

Σε επ’ αόριστον απεργία προχωρούν οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας από τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου αντιδρώντας στην απόφαση της κυβέρνησης και των δανειστών να δώσουν τη δυνατότητα σε επιχειρηματίες να ανοίγουν φαρμακεία έως και 5 ο καθένας και με συμμετοχή φαρμακοποιού αλλά όχι σε πλειοψηφικό πακέτο.

Οι φαρμακοποιοί σε μαραθώνια έκτακτη Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησαν το Σάββατο αποφάσισαν κατά πλειοψηφία να προχωρήσουν σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου, αφήνοντας ανοικτά μόνο τα φαρμακεία ασφαλείας.

Ταυτόχρονα εξουσιοδότησαν το ΔΣ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου να συνεχίσει τις απεργίες, όποτε και αν το κρίνει.

Ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κώστας Λουράντος κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της γενικής Συνέλευσης επιτέθηκε για άλλη μια φορά στον Αλέξη Τσίπρα και στην κυβέρνηση λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η χώρα μας δεν έχει κυβέρνηση» ενώ συμπλήρωσε ότι: «κανείς κλάδος δεν κέρδισε το μνημόνιο».

Πάντως τον έντονο εκνευρισμό προκαλεί στον κλάδο το γεγονός ότι μέχρι και σήμερα δεν έχουν ενημερωθεί για το ποιες ακριβώς αλλαγές θα επέλθουν στο ιδιοκτησιακό καθεστώς ενώ βρίσκονται σε αναμονή για την Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα ορίζει με λεπτομέρειες όλες τις αλλαγές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άγριος πόλεμος φαρμακοποιών κατά κυβέρνησης για το ιδιοκτησιακό! Κατεβάζουν ρολά στα φαρμακεία

Έρχεται νέος Κανονισμός Παροχών στον ΕΟΠΥΥ! Ποιες εξετάσεις θα είναι δωρεάν. Όλη η λίστα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button