ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κλειστά τα φαρμακεία στις 14 Σεπτεμβρίου λόγω αργίας!

Αύριο Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου τα φαρμακεία  θα είναι κλειστά λόγω της ημέρας της εορτής του Τιμίου Σταυρού, που είναι η επίσημη αργία για τα φαρμακοποιούς της Αττικής. Έτσι καλό είναι οι ασθενείς να σπεύσουν να προμηθευτούν ό,τι χρειάζονται, γιατί αύριο τα φαρμακεία λόγω γιορτής θα κατεβάσουν ρολά.

Την ίδια στιγμή ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής με ανακοίνωσή του ενημερώνει πως τα φαρμακεία στην Αθήνα και στο σύνολο του νομού, θα παραμείνουν κλειστά λόγω της εορτής του Τιμίου Σταυρού.

Παράλληλα ο Φαρμακευτικός Σύλλογος ζητά από τους φαρμακοποιούς-μέλη του να φροντίσουν να αναρτήσουν στις προθήκες των φαρμακείων τους πίνακες με τα εφημερεύοντα και τα διανυκτερεύοντα φαρμακεία, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πολίτες.

Ενημερώνει δε ότι και τα γραφεία του Συλλόγου θα παραμείνουν κλειστά.

Τι συμβολίζει

Ο πράσινος Σταυρός, ως σύμβολο, χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στις αρχές του 20ου αιώνα στην Ευρώπη και ήταν εμπνευσμένος από τον Ερυθρό Σταυρό, το οποίο ήταν έμβλημα για τις ΜΚΟ που ιδρύθηκαν με σκοπό την προσφορά βοήθειας στα θύματα των πολέμων.

Στην Ελλάδα ο σταυρός, πέρα από την θρησκευτική σημασία του, συμβολίζει τα τέσσερα στοιχεία της φύσης (γη, νερό, αέρας, φωτιά) σε ισορροπία και σταθερότητα. Κατ’ επέκταση, συμβολίζει την αρμονία της φύσης και για το λόγο αυτό εξελίχτηκε σε σύμβολο των φαρμακείων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπάχαλο με τα νέα όρια συνταγογράφησης των γιατρών όλης της χώρας! Δείτε τι σημαίνει για τους ασθενείς

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button