Πολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κληρώνει για το Ντυνάν! Ανοίγουν οι φάκελοι των προσφορών

Ξεκινά για τα καλά το παιχνίδι της πώλησης του Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν καθώς προχωρά η διαδικασία για τις προσφορές 4 μεγάλων ομίλων και οικονομικών “σχηματισμών” που συμμετέχουν στη διαδικασία για την αγορά του Νοσοκομείου.
Μέσα στους ενδιαφερόμενους είναι και το Ωνάσειο το οποίο εάν κερδίσει τον διαγωνισμό το Ντυνάν θα περάσει στα “χέρια” του δημοσίου.
Κάτι που θέλουν διακαώς οι περίπου 900 εργαζόμενοι αφού εν μία νυκτί θα γίνουν ουσιαστικά …δημόσιοι υπάλληλοι.

Να σημειωθεί πως όλες οι προσλήψεις στο Ντυνάν είχαν γίνει με καθαρά ιδιωτικά κριτήρια, αφού το νοσοκομείο παρότι συνεργαζόταν με όλα τα ασφαλιστικά Ταμεία, από την αρχή ήταν επί της ουσίας ιδιωτικό. Διαβάστε ΕΔΩ ενδεικτικά: “Ερρίκος Ντυνάν: Ένα ιδιωτικό νοσοκομείο στο δημόσιο σύστημα! Όλο το παρασκήνιο για τις προσλήψεις και τις νοσηλείες”

Από την άλλη όμως δε φαίνεται να έχουν την ίδια άποψη οι γιατροί που συνεργάζονται με το νοσοκομείο και δεν είναι μισθωτοί αλλά αμείβονται με δελτίο παροχής υπηρεσιών και με ποσοστά.
Εάν το Νοσοκομείο περάσει στο δημόσιο, θεωρείται βέβαιον ότι θα υποβαθμιστεί και η ελπίδα να ανακάμψει από τα αμέτρητα προβλήματα των τελευταίων ετών, κάνει φτερά…
Να σημειωθεί ότι σήμερα η πληρότητα του Ερρίκος Ντυνάν δεν ξεπερνά το 40%.

Δικαστική εμπλοκή με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

Πάντως η Τράπεζα Πειραιώς στην οποία ανήκει το Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν μέσω της εταιρείας “Ημιθέα”, αναμένεται να αποκτήσει έναν επιπλέον πονοκέφαλο.
Η δικαστική διαμάχη που έχει ξεκινήσει το 2000 σε ένα τρίγωνο στο οποίο εμπλέκεται ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, το Νοσοκομείο του Ερυθρού Σταυρού “Κοργιαλένειο Μπενάκη” και το Ερρίκος Ντυνάν, δεν αποκλείεται να δώσει άλλη τροπή στα πράγματα.

Ειδικότερα περίπου το 2000 οι υπεύθυνοι του Νοσοκομείου του Ερυθρού Σταυρού “Κοργιαλένειο Μπενάκη” είχαν προσφύγει δικαστικά εναντίον του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού επειδή κατά την κατασκευή του Ερρίκος Ντυνάν είχε αξιοποιηθεί ένα οικόπεδο του Κοργιαλένειο Μπενάκη για την κατασκευή του Ντυνάν και μάλιστα με την αξιοποίηση λανθασμένων συντελεστών δόμησης.

Η δικαστική απόφαση εκδόθηκε 18 χρόνια μετά, τον Ιούνιο της φετινής χρονιάς.
Προβλέπει ότι το Σωματείο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός θα πρέπει να καταβάλει στο Νοσοκομείο Κοργιαλένειο Μπενάκη κοντά στα 42 εκατ. ευρώ, ενώ προκύπτει σαφώς ότι απαγορεύεται η πώληση του Ερρίκος Ντυνάν.

Έγκυρες πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν μάλιστα ότι το Σωματείο “Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός” προτίθεται να διεκδικήσει τα δικαιώματά του στο Ντυνάν, γεγονός που θα περιπλέξει το θέμα της πώλησης του Νοσοκομείου.
Στην περίπτωση αυτή το Σωματείο Σωματείο “Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός” προτίθεται να συνεργασθεί με το ελληνικό δημόσιο.
Άγνωστο βέβαια παραμένει εάν η κυβέρνηση γνώριζε για τη δικαστική εμπλοκή και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας με δηλώσεις του στη ΔΕΘ εκ του ασφαλούς δήλωνε ότι το Ντυνάν θα περάσει και πάλι στο δημόσιο μέσω του Ωνασείου…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σκοτωμός για το Ερρίκος Ντυνάν! Οι άγριες πιέσεις και οι υποψήφιοι μνηστήρες

Σχετικά Άρθρα

Back to top button