Ειδήσεις Υγείας

Κοινό κρυολόγημα: Τips για να το ξεπεράσετε!

Η αιτία δεν είναι άλλη από αυτή του κοινού κρυολογήματος το οποίο κάνει θραύση τους χειμερινούς μήνες.

Τα συμπτώματα συνήθως αρχίζουν 2-3 ημέρες μετά τη μόλυνση και διαρκούν 2-14 ημέρες. Ένα άτομο μεταδίδει τη νόσο 24 ώρες πριν και 5 ημέρες μετά την εκδήλωση των συμπτωμάτων.

Για να ξεπεράσετε το κοινό κρυολόγημα οι ειδικοί συνιστούν να αποφεύγετε την αντιβίωση. Το πιο σημαντικό που μπορείτε να κάνετε είναι να πίνετε πολλά υγρά για να διατηρήσετε το σώμα σας ενυδατωμένο.  Εάν δεν έχετε πολύ όρεξη δοκιμάστε να φάτε απλές τροφές, όπως ρύζι ή ζωμό. Οι σούπες θα σας κάνουν καλό, καθώς ο ατμός βοηθά να μειωθεί η ρινική συμφόρηση.

Πάρτε  αντιπυρετικά και παυσίπονα ώστε να  ανακουφιστείτε από τον πυρετό και τους πόνους.
Τα αποσυμφορητικά της μύτης μπορεί να βοηθήσουν την αναπνοή, αλλά μη τα χρησιμοποιήσετε για περισσότερο από μία εβδομάδα.

Για ήπιο βήχα, το νερό και οι χυμοί φρούτων ίσως βοηθήσουν περισσότερο. Οι γαργάρες με αλατόνερο μπορεί να βοηθήσουν στην ανακούφιση από τον πονόλαιμο.

Η καλύτερη πρόληψη είναι η αποφυγή ατόμων που νοσούν, το καλό πλύσιμο των χεριών και ο αερισμός των χώρων. Επιπλέον η σωστή διατροφή που περιέχει φρούτα και λαχανικά πλούσια σε βιταμίνη C θα ενισχύσει την άμυνα του οργανισμού.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button