Ειδήσεις ΥγείαςΟμορφιά

Κολλαγόνο: Με αυτή τη διατροφή θα το αυξήσετε

Μετά τα 35, το κολλαγόνο μειώνεται αισθητά και τα πρώτα σημάδια γίνονται αισθητά στο δέρμα, στις αρθρώσεις, στα μαλλιά και στα νύχια.

Εκτός από τα διάφορα σκευάσματα, που περιέχουν κολλαγόνο και υπόσχονται ομορφιά, υγιείς αρθρώσεις και λαμπερό δέρμα μάθετε ποιες τροφές ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου.
Λαχανικά

 

 

 

 

 

 

Τα κόκκινα λαχανικά, όπως το παντζάρι, οι ντομάτες και η κόκκινη πιπεριά είναι πλούσια σε λυκοπένιο, το οποίο προωθεί την παραγωγή λυκοπένου από τον οργανισμό.

Την ίδια στιγμή τα πορτοκαλί λαχανικά, όπως τα καρότα και οι γλυκοπατάτες, είναι πλούσια σε βιταμίνη Α, η οποία αποκαθιστά το κολλαγόνο που έχει καταστραφεί.

Ψάρι και άπαχο κρέας

 

 

 

 

 

 

Τα ψάρια που περιέχουν ω τρία λιπαρά όπως ο κολιός, ο σολομός, ο τόνος βοηθούν στη διατήρηση της σφιχτής και ελαστικής επιδερμίδας.

Μούρα

 

 

 

 

 

 

Τα βατόμουρα, οι φράουλες, τα μύρτιλα, τα σμέουρα και όλα τα μούρα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, τα οποία πολεμούν (και πάλι) τις ελεύθερες ρίζες που έχουν βάλει σκοπό να γεράσουν το δέρμα σας, ενώ ταυτόχρονα δίνουν ώθηση στο κολλαγόνο του οργανισμού.

Σκόρδο

 

 

 

 

 

 

Το σκόρδο προσφέρει λιποϊκό οξύ και ταυρίνη, δυο ουσίες που βοηθούν να «ξαναχτιστεί» το κολλαγόνο, ενώ ταυτόχρονα είναι εξαιρετική πηγή ενώσεων θείου, που αποτελούν σημαντικό κομμάτι της παραγωγής κολλαγόνου.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button