Η φωνή του ασθενούς

Κοντά στους δρομείς του Μαραθωνίου η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία

Η επιστημονική εταιρία των πνευμονολόγων στο πλαίσιο των δράσεων της ενημερωτικής εκστρατείας «Μεγαλώνουμε με Υγεία» συμμετέχει για έκτη συνεχόμενη χρονιά, ως Θεσμικός Εταίρος, στον 36ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας που θα διεξαχθεί την Κυριακή 11 Νοεμβρίου.

Στην κοινή Συνέντευξη Τύπου, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη για την ανακοίνωση της συνεργασίας, ο Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, κ. Κώστας Παναγόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων: Η ιδιαίτερα επιτυχημένη συνεργασία της Ε.Π.Ε. με τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας από το 2013 που ξεκίνησε, έχει θέσει ως βασικό στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την υιοθέτηση υγιών συμπεριφορών για βελτίωση της υγείας (όπως ο εμβολιασμός, η αποχή από το κάπνισμα, η τακτική άσκηση, η ισορροπημένη διατροφή, ο προληπτικός διαγνωστικός έλεγχος) και της ποιότητας ζωής των ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας

Την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία (Ε.Π.Ε). εκπροσώπησε η κυρία Παρασκευή Κατσαούνου, Επίκουρη Καθηγήτρια Πνευμονολογίας Ιατρικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α. και Υπεύθυνη της Ομάδας Λοιμώξεων Αναπνευστικού Συστήματος της Ε.Π.Ε.

Η καθηγήτρια ανακοίνωσε την παροχή βασικού ελέγχου του αναπνευστικού για όλους τους δρομείς του 36ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας στην Α’ Κλινική Εντατικής Θεραπείας του Γ.Ν.Α «Ευαγγελισμός». Οι δρομείς που ενδιαφέρονται να κλείσουν ραντεβού, μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 213 2043384 (Ώρες 09.30 – 14.00).

Να σημειωθεί εδώ ότι η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία, ως θεσμικός εταίρος του 36ου Μαραθωνίου της Αθήνας στο ειδικόδιαμορφωμένο περίπτερο της Ε.Π.Ε. θα βρίσκεται στο χώρο της ATHENS MARATHON EXPO, The Authentic και τις τρεις ημέρες της έκθεσης (8 έως τις 10 Νοεμβρίου 2018), όπου θα πραγματοποιούνται από Ειδικούς Πνευμονολόγους δωρεάν σπιρομετρήσεις για το κοινό και ενημέρωση για τις πνευμονοπάθειες, ενώ θα διανέμεται και σχετικό ενημερωτικό υλικό της εκστρατείας «Μεγαλώνουμε με Υγεία».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button