Ειδήσεις ΥγείαςΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Κοροναϊος: Πώς καθαρίζουμε σωστά κινητά και laptop

Χρήσιμες συμβουλές για το πως θα φροντίσουν οι χρήστες τόσο τα αξεσουάρ όσο και τα έξυπνα κινητά τα ο δίνει με ανακοίνωσή της γνωστή εταιρία κινητών τηλεφώνων.

Όπως μάλιστα υπογραμμίζει συγκεκριμένη έρευνα, η πλειοψηφία των καταναλωτών αγγίζει το κινητό του τηλέφωνο 2.617 φορές τη ημέρα, ενώ ένας χρήστης που κάνει έντονη και βαριά χρήση το αγγίζει 5.427 φορές την ημέρα, γεγονός που υπογραμμίζει πόσο σημαντικό είναι να φροντίσουμε να κρατάμε καθαρές όλες τις επιφάνειες εκείνες που έρχονται σε επαφή με τα χέρια και το πρόσωπο μας.

Για την οθόνη των έξυπνων συσκευών, όπως αναφέρεται, καλό είναι να ακολουθούμε τις εξής συμβουλές:

* Αξίζει να καθαρίζουμε συχνά όλες τις “έξυπνες συσκευές” μας, συμπεριλαμβανομένων των έξυπνων ρολογιών (smart watches) ακόμα και ακουστικών, καθώς τα αγγίζουμε συχνά.

* Όποτε είναι δυνατόν, χρησιμοποιούμε ένα καθαριστικό οθόνης που δεν ψεκάζεται απευθείας πάνω στην επιφάνεια, αλλά πρώτα σε μια πετσέτα χαρτιού ή σε ένα πολύ απαλό

* Αποφεύγουμε τη χρήση οικιακών προϊόντων καθαρισμού κατά τον καθαρισμό των έξυπνων συσκευών μας.

* Προσέχουμε να μην χρησιμοποιούμε υπερβολική ποσότητα καθώς το υγρό μπορεί να οδηγήσει σε δυσλειτουργία αν εισέλθει στον εξοπλισμό.

Αν χρησιμοποιούμε θήκες για να προστατεύουμε τα κινητά μας τότε είναι εξίσου σημαντικό να φροντίσουμε και να τις κρατάμε καθημερινά καθαρές:

* O καθαρισμός για τις θήκες μπορεί να γίνει με κανονικά οικιακά καθαριστικά.

* Η θήκη θα πρέπει να έχει αφαιρεθεί από την συσκευή.

* Βεβαιωθείτε ότι η θήκη είναι στεγνή πριν την τοποθετήσετε ξανά στη συσκευή σας

Όπως επισημαίνουν, μάλιστα, ειδικοί, καλό θα ήταν οποιαδήποτε προσωπική ηλεκτρονική φορητή συσκευή μας να παραμένει κοντά μας και να μην αλλάζεται ή να δίνεται σε άλλους χρήστες.

Πάντα θα πρέπει όταν την καθαρίζουμε να έχουμε καθαρά χέρια αλλά και να δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στις επιφάνειες στις οποίες αφήνουμε τις ηλεκτρονικές μας συσκευές (λάπτοπ, κινητά) ή οποιεσδήποτε συσκευές έρχονται σε επαφή με τα χέρια και το πρόσωπο μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κοροναϊός και τρόφιμα: Οι βασικές οδηγίες από τον ΕΟΔΥ

Show More

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close