ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κοροναϊός: Έκτακτη σύσκεψη του υπ.Υγείας με τους φαρμακοβιομηχάνους για επάρκεια φαρμάκων

Έκτακτη σύσκεψη  στις 6 το απόγευμα στην οδό Αριστοτέλους, συγκαλεί ο Βασίλης Κικίλιας  με τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχάνων (ΠΕΦ), του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), του Pharma Innovation Forum (PIF) και του Συλλόγου Αντιπροσώπων Φαρμακευτικών Ειδών και Ειδικοτήτων (ΣΑΦΕΕ) για την επάρκεια της χώρας σε φάρμακα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπ. Υγείας αναμένεται να θέσει επί τάπητος στους εκπροσώπους του κλάδου Φαρμάκου, την επάρκεια φαρμάκων, που μπορούν να αντιμετωπίσουν τον κοροναϊό.

Την ίδια στιγμή έντονη ανησυχία προκαλούν οι δηλώσεις των εκπροσώπων του Φαρμακευτικού Συλλόγου ότι τα ράφια των φαρμακείων έχουν στεγνώσει από χειρουργικές μάσκες και απολυμαντικά χεριών. Και αυτό γιατί μετά την ανακοίνωση των τριών κρουσμάτων οι πολίτες έσπευσαν στα φαρμακεία τα οποία όμως δεν έχουν πια αποθέματα. Διαβάστε ΕΔΩ τι προηγήθηκε: Τρίτο κρούσμα στην Ελλάδα! Εντοπίσθηκε στην Αθήνα!

Ένα ακόμη πρόβλημα που καλείται να αντιμετωπίσει η πολιτική ηγεσία είναι οι ελλείψεις φαρμάκων. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ),  έως το τέλος της περασμένης εβδομάδας έλλειπαν από τα ράφια των ελληνικών φαρμακείων 93 φάρμακα.

Να υπενθυμιστεί εδώ ότι πανικός έχει επικρατήσει τις τελευταίες εβδομάδες στην αγορά με τα αντιιικά φάρμακα τα οποία είχαν έλλειψη με αποτέλεσμα να απαγορευθούν και οι εξαγωγές τους. Διαβάστε ΕΔΩ για τις συνεχείς συσκέψεις: “Έκτακτη συνάντηση υπουργείου Υγείας και ΕΟΦ με φαρμακοποιούς για τις ελλείψεις φαρμάκων”

Το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε αφού ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων αποφάσισε ότι τα αντιικά φάρμακα θα διατίθενται μόνο με συνταγή γιατρού.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button