ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κοροναϊός: Αναβάλλονται μέχρι νεοτέρας τα χειρουργεία και όλα τα απογευματινά ιατρεία στα νοσοκομεία

Ο κοροναϊός “χτύπησε” και τα προγραμματισμένα χειρουργεία των νοσοκομείων αλλά και τα απογευματινά ιατρεία.

Πράγμα το οποίο στην πράξη σημαίνει ότι, σε αυτή τη φάση δεν θα γίνεται στο ΕΣΥ κανένα προγραμματισμένο χειρουργείο με ότι αυτό συνεπάγεται για τους ασθενείς που περίμεναν σε λίστες αναμονής για να χειρουργηθούν.

Όπως ανακοίνωσε το υπ. Υγείας λόγω της αναμενόμενης αύξησης στη ζήτηση των υπηρεσιών των νοσοκομείων, το πρόγραμμα των χειρουργείων προσαρμόζεται άμεσα, μέχρι νεοτέρας, και θα καλύπτει μόνο τα έκτακτα περιστατικά και τα περιστατικά εκείνα τα οποία δεν δύναται να αναβληθούν.

Επίσης, αναβάλλονται όλα τα απογευματινά ιατρεία των νοσοκομείων, μέχρι νεοτέρας.

Σε αυτή την απόφαση φαίνεται ότι οδηγήθηκε το αρμόδιο υπουργείο τόσο για να είναι σε θέση οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό να αντιμετωπίσουν τα πιθανά αυξανόμενα κρούσματα του ιού όσο και από το γεγονός βάση καταγγελιών της ΠΟΕΔΗΝ πως πάνω από 100 επαγγελματίες υγείας είναι σε καραντίνα .

Μάλιστα για το λόγο αυτό οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ νωρίτερα απηύθυναν έκκληση στον Υπουργό Υγείας να διορθωθεί η οδηγία, ώστε όταν οι γιατροί των νοσοκομείων ή κέντρων υγείας κρίνουν ότι περιστατικό θεωρείται ύποπτο κρούσμα με δική τους πρωτοβουλία να λαμβάνεται δείγμα και όχι κατόπιν επικοινωνίας με τον ΕΟΔΥ.

Στα 99 τα κρούσματα

Το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορονοϊό, στην Ελλάδα ανέρχεται πλέον σε 99, από τους οποίους 95 είναι ελληνικής καταγωγής και 4 ξένης υπηκοότητας.

Δύο από τους ασθενείς νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας του ΠΓΝ Πατρών και του ΑΧΕΠΑ. Όλοι οι υπόλοιποι είναι σε σταθερή κατάσταση και η επιτήρηση της υγείας τους συνεχίζεται, 29 εξ’ αυτών νοσηλεύονται σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Μυτιλήνη, 68 παραμένουν σε απομόνωση στην οικία τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κοροναϊός: Το διπλό τεστ στα νοσοκομεία που εντοπίζει τα «κρυφά» κρούσματα! Πως εφαρμόζεται

Σχετικά Άρθρα

Back to top button