ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κοροναϊός: Αυστηροποιούνται τα μέτρα για την προστασία του πληθυσμού! Τι σχεδιάζεται

Σε διαρκή επαγρύπνηση βρίσκονται οι υγειονομικές υπηρεσίες μετά την εμφάνιση εννέα κρουσμάτων στην χώρα μας.

Οι ειδικοί επιστήμονες παρακολουθούν την πορεία των κρουσμάτων ιχνηλατώντας τις στενές επαφές τους ενώ παράλληλα ετοιμάζονται πυρετωδώς για την επόμενη φάση, εκείνη μιας πιθανής μεγαλύτερης διασποράς του ιού στην κοινότητα. Διαβάστε ΕΔΩ: Και 9ο κρούσμα κοροναϊού στην Ελλάδα! Έλληνας 67 ετών

Ταυτόχρονα αν κριθεί απαραίτητο, είναι πολύ πιθανόν να ληφθούν αυστηρότερα μέτρα για την προστασία του πληθυσμού στα πρότυπα των χωρών που ήδη μετρούν δεκάδες κρούσματα.

Έτσι δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να απαγορευτούν τα συνέδρια και οι διάφορες εκδηλώσεις για να μην συναθροίζονται πολλά άτομα σε κλειστούς χώρους ή ακόμη και να κλείσουν σχολεία όπως στη γειτονική Ιταλία.

Εξάλλου σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η πράξη νομοθετικού περιεχομένου τα μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ αν κριθεί απαραίτητο περιλαμβάνουν:

Ο προσωρινός περιορισμός, εν όλω ή εν μέρει, των αεροπορικών, θαλάσσιων, σιδηροδρομικών, ή και οδικών συνδέσεων με χώρες μεγάλης διάδοσης της νόσου.

Η προσωρινή αναστολή της λειτουργίας σχολείων και πάσης φύσεως εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, χώρων θρησκευτικής λατρείας, θεάτρων, κινηματογράφων, χώρων αθλητικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, επιχειρήσεων, δημόσιων υπηρεσιών και οργανισμών, καθώς και γενικά περίκλειστων χώρων συνάθροισης κοινού.

 περιορισμός της κυκλοφορίας μέσων μεταφοράς.

Μάσκες σε επίταξη

Την ίδια στιγμή δεν αποκλείεται να υιοθετηθούν τα μέτρα που έχουν λάβει και οι αντίστοιχες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γαλλία, η οποία αναμένεται να επιτάξει τις μάσκες προστασίας κατά της εξάπλωσης του νέου κοροναϊού με στόχο να διασφαλίσει την πρόσβαση σε αυτά τα προϊόντα στους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας και τους ασθενείς που μολύνονται από τον Covid-19.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κοροναϊός: Πρόσφατα δεδομένα από την Ιατρική Βιβλιογραφία

Υπουργείο Υγείας: Αυτή είναι η νέα ομάδα κρούσης για τον κοροναϊό! Όλα τα ονόματα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button