ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κοροναϊός: Επαναπατρίστηκαν οι δύο Έλληνες από το κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess

Φθάνουν μετά από περιπέτεια πολλών ημερών οι δύο Έλληνες που ήταν εγκλωβισμένοι εδώ και μέρες στο κρουαζιερόπλοιο όπου υπάρχουν ασθενείς με κοροναϊό.
Η επιχείρηση κράτησε μέρες αφού συντονίστηκαν οι Ελληνικές με τις Ιταλικές αρχές, δεδομένου ότι οι δύο Έλληνες μετά τη μεταφορά τους από το κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess, μεταφέρθηκαν στη Ρώμη από όπου και τους παρέλαβαν οι ελληνικές αρχές.

Συγκεκριμένα, στρατιωτικό αεροσκάφος παρέλαβε τους δύο Έλληνες από την Ιταλική πρωτεύουσα όπου και παρέμειναν για λίγο κάτω από αυστηρά μέτρα προστασίας. Από τη Ρώμη μεταφέρθηκαν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας όπου και τους παρέλαβαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Στη συνεχεία μεταφέρθηκαν  κάτω από όλα τα μέτρα προστασίας που προβλέπονται από τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, σε ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς το Νοσοκομείο Σωτηρία.

Μόλις μεταφερθούν στο Νοσοκομείο αναφοράς, θα υποβληθούν σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί εάν φέρουν ή όχι τον κοροναϊό, ενώ αναμένεται να παραμείνουν για κάποιες ημέρες στο Νοσοκομείο.

Οι υγειονομικοί που τους παραλαμβάνουν τηρούν όλα τα μέτρα προστασίας δεδομένου ότι ο κοροναϊός μεταδίδεται με ευκολία και με πολλούς τρόπους. Δείτε ΕΔΩ ενδεικτικά: “Ο νέος κοροναϊός μπορεί να μεταδίδεται και από τα μάτια”

Οι δύο Έλληνες θα παραμείνουν για 14 ημέρες στο Νοσοκομείο έστω κι εάν τα αποτελέσματα των εξετάσεων βγουν αρνητικά.
Να υπενθυμιστεί ότι 14 ημέρες είναι το διάστημα της απομόνωσης που τηρείται σε αυτές τις περιπτώσεις ώστε να μην μεταδοθεί ο κοροναϊός.

Η επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας

“Μετά από συντονισμένες ενέργειες της Κυβέρνησης, επαναπατρίστηκαν σήμερα δύο Έλληνες πολίτες που βρίσκονταν στην Ιαπωνία.

Την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου, οι δύο Έλληνες επιβιβάστηκαν στο Τόκιο, μαζί με άλλους Ευρωπαίους πολίτες, σε ειδικά ναυλωμένο αεροσκάφος της ιταλικής Κυβέρνησης και αποβιβάστηκαν στη στρατιωτική αεροπορική βάση Patrica Di Mare, στη Ρώμη. Εκεί τους παρέλαβε ιατρικό κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, ακολουθώντας το ειδικό πρωτόκολλο.

Προσγειώθηκαν σήμερα το πρωί στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας, με ελληνικό στρατιωτικό αεροσκάφος, το οποίο είχε μεταβεί στη Ρώμη για αυτό το σκοπό.

Οι δύο Έλληνες πολίτες δεν εμφανίζουν καμία συμπτωματολογία και έχουν έως τώρα αρνητικό έλεγχο από ιατρικά κλιμάκια στην Ιαπωνία και στην Ιταλία. Μεταφέρθηκαν από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας, στο Γ.Ν. Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία», που αποτελεί Νοσοκομείο Αναφοράς, με βάση την προβλεπόμενη διαδικασία διακομιδής. Εκεί θα τεθούν σε εθελούσια απομόνωση και ιατρική παρακολούθηση για 14 μέρες.

Νωρίτερα σήμερα το πρωί, πήραν εξιτήριο από το Γ.Ν. Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία», οι δύο Έλληνες πολίτες οι οποίοι είχαν επαναπατριστεί στις 9 Φεβρουαρίου από τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας. Οι δύο συμπολίτες μας είναι απόλυτα υγιείς.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button