ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κοροναϊός: Νέα έκτακτα μέτρα! «Λουκέτο» σε μπαρ, εμπορικά κέντρα, καφετέριες και εστιατόρια

Μετά την κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων του κοροναϊού στη χώρα μας αλλά και τον πρώτο νεκρό λαμβάνονται πρόσθετα περιοριστικά μέτρα για την αναχαίτιση του ιού. Έτσι μπαίνει λουκέτο για 15 ημέρες σε μπαρ, καφετέριες, καταστήματα εστίασης πλην delivery και take away, οτιδήποτε έχει καθίσματα, βιβλιοθήκες, μουσεία, αρχαιολογικοί χώροι, αθλητικές εγκαταστάσεις και κέντρα αισθητικής όπως κουρεία, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής, μασάζ, οίκοι ανοχής, κέντρα τατουάζ και παροχής υπηρεσιών δέρματος.

Παραμένουν ανοιχτά καταστήματα (ενδεικτικά):

· Λιανεμπόριο με εξαίρεση τα ανωτέρω

· Λιανεμπόριο τροφίμων (π.χ. σούπερ μάρκετ)

· Λαϊκές αγορές

· Φούρνοι και ζαχαροπλαστεία χωρίς τραπεζοκαθίσματα

· Φαρμακεία

· Ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας

· Καφετέριες κατά το μέρος που κάνουν διανομή προϊόντων και take away

Ξενοδοχεία (αυστηρά για εξυπηρέτηση των τουριστών με τη δυνατότητα delivery και take away από το μπαρ ή το εστιατόριο που λειτουργεί εντός)

· Τράπεζες (με ειδικές οδηγίες για άδεια παρουσίας έως 5 άτομα σε κάθε κατάστημα / γκισέ με μέτρα προστασίας, δυνατότητα επιμήκυνσης ωραρίου και καταβολή συντάξεων σε περισσότερες ημέρες / λειτουργίες πχ δανείων σε απογευματινές ώρες και σύσταση για διαδικτυακές συναλλαγές)

· Τηλεφωνικά κέντρα με ειδικές οδηγίες για κατάλληλη απόσταση και μέτρα υγιεινής των εργαζομένων

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείαςείχα πει ότι θα εφαρμόσουμε όποιο μέτρο χρειαστεί για να προστατεύσουμε τους συνανθρώπους μας. Σήμερα επεκτείνουμε τα μέτρα για να μην έχουμε διασπορά του κορονοϊού.

Και συνέχισε: “Πρώτον γιατί παρουσιάστηκαν  σε διαφορετικές περιοχές νέα κρούσματα, γεγονός που αυξάνει την επικινδυνότητα της μετάδοσης..Δεύτερον γιατί τα μέτρα περιορισμού δεν τηρούνται. Θα πω ξανά ότι δίνουμε μία μάχη που θα κριθεί από το ποιοι θα δείξουμε ατομική ευθύνη και συλλογική συνείδηση”.

Και αυτό γιατί παρατηρήθηκε το φαινόμενο τις προηγούμενες ημέρες αν και είναι κλειστά τα σχολεία οι χώροι διασκέδασης να είναι γεμάτοι κόσμο, πράγμα που σήμανε συναγερμό στην ειδική επιτροπή του υπουργείου υγείας.

Παράλληλα σύμφωνα με πληροφορίες, θα μπει λουκέτο στα πρακτορεία τυχερών παιγνίων, στα πάρκα αναψυχής και θεματικά πάρκα, εκτός από τους ζωολογικούς και βοτανικούς κήπους, όπου θα δοθούν οδηγίες από τον ΕΟΔΥ για σημεία με μεγάλο συνωστισμό.

Ειδική μέριμνα λαμβάνεται για όσους δημοσίους υπαλλήλους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button