ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κοροναϊός! Στις Βρυξέλλες για το έκτακτο συμβούλιο υπουργών Υγείας ο Κικίλιας

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, προκειμένου να συμμετάσχει στο έκτακτο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον κοροναϊό COVID-19.

Το Συμβούλιο ξεκίνησε στις 10πμ (11πμ ώρα Ελλάδας) και κατά τη διάρκεια του θα παρουσιαστούν οι δράσεις της Ε.Ε. για την αντιμετώπιση του φονικού ιού καθώς και τα επιχειρησιακά μέτρα που έχουν λάβει τα κράτη μέλη.

Στόχος του Συμβουλίου είναι η ενίσχυση της συνεργασία των κρατών μελών για έκτακτες καταστάσεις όπου απαιτείται ευθυγραμμισμένη προσέγγιση των προληπτικών και προπαρασκευαστικών μέτρων, για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα συμμετάσχουν ο Επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων της ΕΕ κ. Γιάνεζ Λέναρτσιτς και η Επίτροπος αρμόδια για θέματα Υγείας κα Στέλλα Κυριακίδου.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ του Έλληνα υπουργού Υγείας 

«Καθώς ο κοροναϊός πλήττει όλο και περισσότερες χώρες, ο συντονισμός και η συνεργασία πρέπει να είναι ο κύριος στόχος μας. Είναι ώρα να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να σταματήσουμε αυτή την επιδημία», έγραψε στο Twitter ο Ευρωπαίος Επίτροπος Janez Lenarčič που είναι αρμόδιος για τη διαχείριση της κρίσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέος κοροναϊός: Τέλος τα ταξίδια από Κίνα για Ελλάδα! Σε συναγερμό παραμένουν οι υγειονομικές υπηρεσίες

Νέος Κοροναϊός: Σε αναμονή οι Έλληνες επιστήμονες για ένα πιθανό κρούσμα στη χώρα μας

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button