ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κορονοϊός: Άνοιξαν κι άλλες ΜΕΘ μόνο για ασθενείς με τον ιό! Πόσες διαθέτει το σύστημα

Ανοίγουν σιγά σιγά και νέες κλίνες ΜΕΘ προκειμένου αν χρειασθεί να νοσηλεύσουν ασθενείς που θα προσβληθούν από τον φονικό ιό.

Ενδεικτικό της κινητοποίησης που υπάρχει στο σύστημα είναι το γεγονός ότι ενώ πριν από την υγειονομική κρίση στο ΕΣΥ υπήρχαν 565 κλίνες ΜΕΘ, έχουν προστεθεί 80 κλίνες ΜΕΘ από τον ιδιωτικό τομέα που αρχικά είχαν υπολογισθεί για την έξαρση του ιού της γρίπης. Σήμερα, το ΕΣΥ διαθέτει 685 κλίνες ΜΕΘ και ΜΑΦ, ενώ καθημερινά ανοίγουν και νέες. Άλλωστε αξιοποιούνται ακόμη και οι χειρουργικές αίθουσες αλλά και οι χώροι ανάνηψης προκειμένου να μετατραπούν σε εντατικές.

Τα νέα κρεβάτια εντατικής στον Ευαγγελισμό

Ταυτόχρονα σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας 39 κλίνες ΜΑΦ ήδη μετατράπηκαν σε ΜΕΘ ενώ έχουν δεσμευτεί άλλες 107 κλίνες ΜΕΘ από τον ιδιωτικό τομέα.

Επίσης έχουν προστεθεί στο σύστημα 38 κλίνες ΜΕΘ από τα στρατιωτικά νοσοκομεία.

Νέες ΜΕΘ στον Ευαγγελισμό

Οι ανάλογες προετοιμασίες γίνονται και στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας τον Ευαγγελισμό. Σύμφωνα με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Αναστάσιο Γρηγορόπουλο, με εντολή του υπουργού Υγείας ετοιμάσθηκαν σε χρόνο ρεκόρ τα κρεβάτια. Ήδη έχουν δοθεί προς λειτουργία 38 κλίνες εντατικής μέχρι σήμερα, για ασθενείς με covid-19 ενώ θα επανδρωθούν άλλες 18 μέσα σε ελάχιστες ημέρες, οι οποίες αναμένεται να λειτουργήσουν σύντομα, μετά την άφιξη του προσωπικού

Σχετικά Άρθρα

Back to top button