ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κορονοϊός: Έρχονται πιο σκληρά μέτρα για να διακοπεί η διασπορά στην κοινότητα

Νέα πιο αυστηρά μέτρα αναμένεται να λάβει η κυβέρνηση – σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr– προκειμένου να περιορίσει την περαιτέρω εξάπλωση του κορονοϊού. Άλλωστε τις τελευταίες ημέρες φαίνεται ότι ο ιός έχει ξεφύγει για τα καλά στην κοινότητα.

Δεν είναι τυχαίο ότι καθημερινά πλέον καταγράφονται πάνω από 100 κρούσματα, ενώ τα τελευταία 24ωρα κινούνται στα 150. Δείτε αναλυτικά τα κρούσματα χθες αλλά και τις περιοχές που εντοπίσθηκαν: «Κορονοϊός: Συναγερμός! 151 νέα κρούσματα στην Ελλάδα σε 24 ώρες- 7 στα σύνορα – Δείτε τη γεωγραφική κατανομή»

Πηγές του HealthReport.gr σημειώνουν ότι τις επόμενες ημέρες η κυβέρνηση, εάν δει να συνεχίζουν να έχουν αυξητικές τάσεις τα κρούσματα, είναι πιθανό να ακυρώσει κάθε δημόσια εκδήλωση όπως συνέδρια, εκθέσεις κλπ.

Ταυτόχρονα είναι πιθανό να επιβληθούν και νέα μίνι lockdown όπως έγινε ουσιαστικά στον Πόρο όπου εκτός των άλλων απαγορεύεται η λειτουργία όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 23.00 έως τις 07.00 της επομένης, ενώ είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλο το νησί τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Γι αυτό άλλωστε και υπάρχουν και οι προειδοποιήσεις για τη Θεσσαλονίκη ότι αν συνεχισθεί η αύξηση των κρουσμάτων θα υπάρξουν αυστηρότερα μέτρα.
Πάντως δεν είναι μόνο η Αττική και η Θεσσαλονίκη που προβληματίζουν τις αρχές.
Υπάρχουν και άλλες περιφερειακές ενότητες που προκαλούν πονοκέφαλο στην κυβέρνηση.

Οι περιοχές που προβληματίζουν εκτός των άλλων είναι:
Αργολίδα, Αχαΐα, Έβρος, Ηλεία, Θεσπρωτία, Ιωάννινα, Καβάλα, Κέρκυρα, Κιλκίς, Κοζάνη, Κορινθία, Κυκλάδες, Λάρισα, Μαγνησία, Πέλλα, Μεσσηνία, Χαλκιδική και Χανιά.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button