ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κορονοϊός: Έρχονται τα πρωτόκολλα προστασίας για όλα τα νησιά

Αρχική > Άρθρα > Κορονοϊός: Έρχονται τα πρωτόκολλα προστασίας για όλα τα νησιά

Τα πρωτόκολλα που θα πρέπει να ακολουθούν όλες οι υγειονομικές μονάδες όταν εντοπίζουν πιθανά ύποπτα κρούσματα κορονοϊού στα νησιά αναμένεται να δημοσιοποιήσει τις επόμενες ημέρες η κυβέρνηση.

Ήδη πάντως το σχέδιο για τη μεταφορά των πιθανών περιστατικών έχει στη βάση του καταρτισθεί και περιλαμβάνει μεταφορά ασθενών σε μεγάλα νοσοκομεία νησιών που διαθέτουν μονάδες εντατικής θεραπείας ή διακομιδή των περιστατικών στην ηπειρωτική χώρα. Διαβάστε ΕΔΩ τις λεπτομέρειες: «Κορονοϊός: Ποια νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας ετοιμάζονται στα νησιά για πιθανά κρούσματα»

Τα πρωτόκολλα που αναμένεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση θα περιλαμβάνουν όλες τις κινήσεις που θα πρέπει να ακολουθούν οι υγειονομικοί σε όλα τα νησιά της χώρας ανεξάρτητα από το μέγεθός τους.

Θα προβλέπουν όλη τη διαδικασία της μεταφοράς των πιθανών κρουσμάτων σε μεγαλύτερες μονάδες αλλά και τον εργαστηριακό τους έλεγχο.
Τις τελευταίες ημέρες πάντως δημιουργήθηκε μία παραφιλολογία από πολλούς τοπικούς άρχοντες στα νησιά ότι υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ των μεγάλων νησιών και των μικρών. Γι αυτό και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έσπευσε να διευκρινίσει ότι όλα τα πιθανά κρούσματα θα αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο ανεξάρτητα που θα εντοπισθούν. Δείτε ΕΔΩ τι ελέχθη: «Υπουργείο Υγείας: Δεν χωρίζουμε τα νησιά σε ζώνες λόγω του κορονοϊού»

Οι επιστήμονες από την πλευρά τους είναι προβληματισμένοι για το τουριστικό κύμα που θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα και ανησυχούν για τα πιθανά περιστατικά τόσο σε τουρίστες όσο κα στον ντόπιο πληθυσμό.
Γι αυτό και παραμένουν σε επαγρύπνηση ανεξάρτητα εάν η επιδημία στη χώρα μας έχει πλέον ελεγχθεί.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button