
Κορονοϊός: Ανοίγουν σταδιακά τις αγορές τους χώρες της Ευρώπης-Τι θα γίνει με την Ελλάδα
Στη χαλάρωση των μέτρων από την πολυήμερη καραντίνα προχωρούν αρκετές χώρες της Ευρώπης αλλά και του υπόλοιπου πλανήτη, που βλέπουν να μειώνονται τα κρούσματα του κορονοϊού.
Παρότι οι περισσότερες χώρες της Ευρώπης καταγράφουν χιλιάδες θανάτους, η αγωνία για την επόμενη ημέρα της οικονομίας τους οδηγεί όπως φαίνεται μία ώρα αρχύτερα στο να χαλαρώσουν τα μέτρα.
Η Ευρώπη
Η Γερμανία της Άνγκελα Μέρκελ φαίνεται ότι προσπαθεί να επανέλθει στην κανονικότητα παρότι μετρά ήδη πάνω από 4600 θανάτους.
Με εντολή Μέρκελ ανοίγουν και πάλι τα περισσότερα καταστήματα επιφάνειας μικρότερης των 800 τετραγωνικών μέτρων.
Η κυβέρνηση εκτιμά ότι η πανδημία είναι υπό έλεγχο επί γερμανικού εδάφους, παρότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έχει προειδοποιήσει ότι ο κορονοϊός δεν είναι ακόμη υπό έλεγχο στον πλανήτη.
Στην ίδια κατεύθυνση προσανατολίζεται και η Γαλλία παρότι η μακάβρια λίστα των θανάτων της περιλαμβάνει πάνω από 19.700 θανάτους.
Και η Γαλλική κυβέρνηση μελετά τη σταδιακή άρση των μέτρων ώστε να επανέλθει η χώρα σε μια καλύτερη οικονομική κατάσταση.
Αντίστοιχα και η Ιταλία που εξετάζει να «ανοίξει» και πάλι τη χώρα στους πολίτες της.
Στην Ιταλία τα πρώτα επίσημα μέτρα χαλάρωσης θα ανακοινωθούν μετά τις 3 Μαΐου,αλλά σιγά σιγά οι επιχειρήσεις μπορούν να ανοίξουν, αν και όχι με όλο το εργατικό τους δυναμικό και λαμβάνοντας αυστηρά μέτρα πρόληψης.
Στην Ισπανία των 20.500 θανάτων, η αισιοδοξία είναι εμφανής πια στις αρχές καθώς για πρώτη φορά μετά τις 22 Μαρτίου ο ημερήσιος αριθμός των νεκρών έπεσε κάτω από το όριο των 500.
Στην Ελλάδα
Προς την κατεύθυνση της χαλάρωσης των μέτρων οδηγείται και η χώρα μας αφού πρώτα συνεκτιμηθούν οι συμπεριφορές που κατεγράφησαν τις ημέρες του Πάσχα.

Φαίνεται πάντως σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ότι δεν υπήρξαν πολλές παραβάσεις που να ανατρέπουν πλήρως την θετική εικόνα της πατρίδας μας για τον αριθμό των κρουσμάτων.
Βέβαια κάτι τέτοιο θα φανεί σε περίπου 15 ημέρες οπότε και θα έχουν εκδηλωθεί οι πιθανές νέες μολύνσεις.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Editorial: Η υγειονομική κρίση του κορονοϊού και η κρίση των αξιών