ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κορονοϊός: Ασθενείς με COVID-19 από τον Ευαγγελισμό διακομίζονται σε άλλα νοσοκομεία – Θετικό κρούσμα σε νοσηλεύτρια

Σε εξέλιξη είναι η μεταφορά ασθενών με COVID-19  από το νοσοκομείο Ευαγγελισμός σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα καθώς μία προϊσταμένη της νοσηλευτικής υπηρεσίας βρέθηκε θετική στον κορονοϊό. Στο νοσοκομείο επικρατεί αναστάτωση ενώ τέθηκε σε συναγερμό.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της ΠΟΕΔΗΝ η γυναίκα  προϊσταμένη της κλινικής COVID-19 δεν είχε εμφανίσει συμπτώματα και εντοπίστηκε έπειτα από δειγματοληπτικό έλεγχο στο προσωπικό της κλινικής του νοσοκομείου.

Έτσι μετά από αυτή την εξέλιξη περισσότεροι από δέκα συνάδελφοί της μπήκαν σε κατ΄ οίκον απομόνωση, ενώ η κλινική άδειασε για να απολυμανθεί.

Την ίδια στιγμή  δέκα ασθενείς μεταφέρθηκαν σε άλλη ειδική κλινική του νοσοκομείου, ενώ ορισμένοι άλλοι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο αναφοράς για τον κορονοϊό Παμμακάριστος.

Έλεγχος σε όλους

Στο μεταξύ η διοίκηση του νοσοκομείου έδωσε εντολή να γίνει καθολικός έλεγχος σε όλο το προσωπικό των μονάδων που νοσηλεύουν ασθενείς με κορωνοϊό, στις μονάδες εντατικής θεραπείας και στο τμήμα επειγόντων περιστατικών.

Βέβαια η πιθανότητα να έχουν μολυνθεί άλλοι ασθενείς θεωρείται μικρή, καθώς η νοσηλεύτρια φρόντιζε μόνον ασθενείς με CoViD-19.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button