ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κορονοϊός: Αυξήθηκε η κίνηση στα Μέσα Μεταφοράς-Μέχρι αύριο η παράταση άρσης του δακτυλίου στην Αθήνα

Μπορεί οι Έλληνες να φοβούνται ένα πιθανό lockdown και μία νέα εσώκλειστη ζωή, δε φαίνεται όμως από τη χαλάρωση που παρατηρούν οι ειδικοί ότι φοβούνται πλέον τόσο πολύ μην κολλήσουν κορονοϊό.

Γεγονός βέβαια που αποδεικνύεται και από την αύξηση στη χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς που καταγράφουν οι αρμόδιες αρχές. Με βάση τα επίσημα στοιχεία της κυβέρνησης, καταγράφεται αύξηση κατά 4% στη χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ) αφού πλέον το ποσοστό αγγίζει το 46%.

ο νέος κορονοιός

Κάτι βέβαια καθόλου τυχαίο αφού όλο και περισσότεροι επιστρέφουν κανονικά στην εργασία τους παρότι ισχύει ακόμη η εκ περιτροπής παρουσία στα γραφεία.
Σύμφωνα με τις επίσημες καταγραφές από το παρατηρητήριο covid-19 παρατηρείται ελαφρά αύξηση στην προσέλευση στην εργασία με +2% και διαμορφώθηκε πλέον στο +37%.

Να υπενθυμιστεί ότι η παράταση που δόθηκε στην άρση του δακτυλίου ισχύει μέχρι αύριο 17 Ιουλίου, ενώ θεωρείται σφόδρα πιθανό να παραταθεί και όλο το καλοκαίρι ώστε οι πολίτες να αποφεύγουν τα δημόσια μέσα μεταφοράς για τον φόβο του κορονοϊού και να παίρνουν τα αυτοκίνητά τους. Άλλωστε ούτως ή άλλως τον Αύγουστο δεν ίσχυε ποτέ ο δακτύλιος.

Αυξήθηκε η κίνηση στα Μέσα μαζικής μεταφοράς παρά τον κορονοϊό

Ο κόσμος όμως φαίνεται ότι λόγω και του καλοκαιριού έχει ξεκινήσει να κυκλοφορεί και περισσότερο, αφού σημειώθηκε αύξηση στην κινητικότητα σε πάρκα και υπαίθριους χώρους με +4%.
Ίσως γι αυτό και η κυβέρνηση να είναι πλέον εμφανώς ανήσυχη και να προχωρά σε επιπλέον μέτρα και ελέγχους. Διαβάστε ΕΔΩ τι αποφασίστηκε και ανακοινώθηκε από τον πρωθυπουργό: «Κορονοϊός: Υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού και αποφυγή συναθροίσεων- Αυστηροί έλεγχοι»

Πάντως κυβερνητικά στελέχη διαβεβαιώνουν ότι η χώρα μας δεν πρόκειται να μπει σε νέο lockdown παρά την αύξηση των κρουσμάτων και τη χαλάρωση των πολιτών, καθώς ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα έφερνε τελειωτικό χτύπημα στην οικονομία της Ελλάδος.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button