ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κορονοϊός: Αύξηση κρουσμάτων αναμένουν οι ειδικοί τις επόμενες δύο εβδομάδες – Εξετάζονται πρόσθετα μέτρα

Αύξηση κρουσμάτων ακόμη και πριν την άφιξη των τουριστών, αναμένουν τις επόμενες ημέρες οι ειδικοί επιστήμονες. Παρότι όλοι μέχρι σήμερα είχαν φόβο μόνο για το τουριστικό κύμα που μπορεί να φέρει αύξηση των περιστατικών κορονοϊού, τελικά και η εσωτερική χαλάρωση μπορεί να αποδειχθεί άκρως επικίνδυνη.

Ενδεικτικό είναι ότι σύμφωνα με τον κ.Νίκο Σύψα, μέλος της επιτροπής των ειδικών, ότι οι συμπεριφορές αυτές θα αποτυπωθούν στην επιδημιολογική καμπύλη σε δύο εβδομάδες οπότε και εκτιμάται ότι οι αριθμοί θα είναι αυξημένοι σε σχέση με σήμερα. Εξάλλου ο κορονοϊός εξακολουθεί να κυκλοφορεί στην ελληνική επικράτεια ανεξάρτητα εάν η ζέστη και το καλοκαίρι μας έχουν κάνει να το ξεχάσουμε λίγο…

Ο κορονοϊός εξακολουθεί να κυκλοφορεί στη χώρα

Η συμπεριφορά και οι εικόνες συνωστισμού τις τελευταίες ημέρες έχουν προκαλέσει έντονη ανησυχία στην επιτροπή των ειδικών, γι αυτό και όπως αναφέρουν πληροφορίες του HealthReport.gr, μελετώνται νέα πρόσθετα μέτρα που μπορεί να συγκρατήσουν σε έναν βαθμό τη διάδοση του ιού.

Οι τοπικές εστίες

Πάντως η κυβέρνηση αναμένει τώρα από τους ειδικούς να προτείνουν μέτρα που θα περιορίσουν πιθανές τοπικές εστίες ώστε να αποφευχθεί σε πρώτη φάση τουλάχιστον ένα lockdown. Διαβάστε ΕΔΩ τι συζητήθηκε σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για πιθανά πρόσθετα μέτρα: «Κορονοϊός: Εντατικοί έλεγχοι & πρόσθετα μέτρα σε τοπικό επίπεδο – Τι συζητήθηκε στο Μαξίμου με Μητσοτάκη»

ο νέος κορονοϊός εξακολουθεί να κυκλοφορεί στη χώρα

Όπως είπε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σχετικά με τις μικρές τοπικές εστίες:

«Υπάρχει μια βεντάλια μέτρων που μπορεί να ληφθούν μέχρι να φθάσουμε σε τοπικό lockdown. Αυτά τα μέτρα ζήτησε ο
Πρωθυπουργός από την Επιτροπή και από το Υπουργείο Υγείας να τα εξετάσουν, ώστε να έχουμε ένα μενού επιλογών με μέτρα, που θα φέρουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για περιορισμό της διασποράς σε τοπικό και ευρύτερο επίπεδο.

Αύξηση κρουσμάτων από τον νέο κορονοϊό αναμένουν οι ειδικοί και πάλι

Μπορεί να χρειάζεται ένας περιορισμός κίνησης εκτός γεωγραφικών ορίων, ενώ όλες οι υπόλοιπες δραστηριότητες να λειτουργούν κανονικά. Αυτό θα μας το πουν οι ειδικοί. Υπάρχουν όμως και άλλα μέτρα όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας, οι περιορισμός της κυκλοφορίας ή της λειτουργίας κάποιων καταστημάτων».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button