ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κορονοϊός: Δημοσιεύθηκε η προκήρυξη για τις έκτακτες προσλήψεις ιατρικού προσωπικού!

Σε προσλήψεις προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων στο ΕΣΥ θα προχωρήσει η κυβέρνηση στο πλαίσιο της αντιμετώπισης κρουσμάτων του νέου κοροναϊού.

Στο πλαίσιο αυτό δημοσιεύτηκε σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η προκήρυξη για την έκτακτη πρόσληψη επικουρικού προσωπικού που αφορά 479 θέσεις με σύμβαση ορισμένου χρόνου διάρκειας 6 μηνών.

Οι ειδικότητες που θα προσληφθούν είναι: Ιατροί, Νοσηλευτές, Αδελφές Νοσοκόμες Κοινωνικοί Φροντιστές , Μάγειρες Τραυματιοφορείς, Προσωπικό Καθαριότητας και Βοηθητικό Υγειονομικό Προσωπικό.Διαβάστε ΕΔΩ τι είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr Κοροναϊός: Αυτό είναι το σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τα νοσοκομεία

Η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά και η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι τρεις ημέρες και αρχίζει από την επόμενη ημέρα της ανάρτησης της περίληψης της προκήρυξης στην ιστοσελίδα του οικείου φορέα, η οποία περιλαμβάνει τον αριθμό ανά κατηγορία και ειδικότητα του προσωπικού που θα προσληφθεί, τα απαιτούμενα προσόντα, τα όρια ηλικίας και την προθεσμία υποβολής των αιτήσεων.

Σε περίπτωση που ο φορέας δεν διαθέτει ιστοσελίδα, η προκήρυξη δημοσιεύεται σε δύο εφημερίδες πανελλαδικής κυκλοφορίας. Οι οικείοι φορείς υποχρεούνται να αναρτήσουν αμελλητί την προκήρυξη στη Διαύγεια.

Το επικουρικό προσωπικό προσλαμβάνεται με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, η οποία λήγει στις 30.9.2020, στοιχείο το οποίο αναφέρεται ρητά τόσο στην προκήρυξη των προς πλήρωση θέσεων όσο και στη σύμβαση εργασίας που συνάπτεται.

Έκαστος εκ των εκτάκτως προσλαμβανόμενων υπαλλήλων καταχωρείται στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού του Ελληνικού Δημοσίου, σε ειδική κατηγορία υπαλλήλων για την κάλυψη των έκτακτων αναγκών αντιμετώπισης της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού COVID-19.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορονοϊός: ΝΙΜΤΣ και Άττικα αποκλειστικά για ασθενείς με κορονοϊό! Τι ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Σχετικά Άρθρα

Back to top button