ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κορονοϊός: Θετικοί 2 εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ – Σε καραντίνα άλλα 30 άτομα

Στο πόδι είναι από το πρωί οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ καθώς διαπιστώθηκε ότι δύο άτομα πλήρωμα ασθενοφόρων είναι θετικοί στον κορονοϊό.
Σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr οι δύο άνδρες υποβλήθηκαν σε τεστ για covid-19 και σήμερα το πρωί διαπιστώθηκε ότι ήταν θετικοί.
Αμέσως σήμανε συναγερμός στο ΕΚΑΒ ενώ 30 άτομα με τα οποία είχαν έρθει σε επαφή τέθηκαν σε καραντίνα.

Το πρωί σήμερα εκλήθη από τη Διοίκηση του ΕΚΑΒ συνεργείο απολύμανσης της Περιφέρειας ώστε να καθαριστεί όλο το κτίριο. Κάτι που έγινε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα και οι εργαζόμενοι επέστρεψαν στην υπηρεσία.

Χωρίς συμπτώματα

Όπως τονίζουν καλά γνωρίζοντες στο HealthReport.gr, ο ένας εκ των δύο εργαζομένων που βρέθηκε θετικός είναι ασυμπτωματικός. Γι αυτό άλλωστε είχε επιστρέψει και στην υπηρεσία προκειμένου να εργασθεί στα γραφεία έως ότου βγουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων. Στο διάστημα αυτό όμως ήρθε σε επαφή με πολλά τμήματα του ΕΚΑΒ, με αποτέλεσμα να μπουν σε καραντίνα 30 διοικητικοί υπάλληλοι.

Όλοι οι 30 εργαζόμενοι θα εξετασθούν εργαστηριακά στα σπίτια τους από συνεργεία του ΕΟΔΥ που θα τους επισκεφθούν σε 4 ημέρες, προκειμένου να έχει φανεί στον οργανισμό τους ο ιός, περιγράφουν πηγές στο HealthReport.gr. Όποιος βρεθεί αρνητικός θα επιστρέψει κανονικά στην εργασία του.

Πάντως ο ένας εκ των δύο εργαζομένων που βρέθηκε θετικός είχε παρουσιάσει πυρετό για δύο ημέρες γεγονός που τον οδήγησε και σε νοσοκομείο για να υποβληθεί σε τεστ για covid-19.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θεοχάρης για τουρισμό: Κανένα τεστ & καμία καραντίνα για τους τουρίστες

Σχετικά Άρθρα

Back to top button