ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κορονοϊός: Κρίσιμες οι επόμενες 48 ώρες για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα

Αρχική > Άρθρα > Κορονοϊός: Κρίσιμες οι επόμενες 48 ώρες για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα

Σε πορτοκάλι συναγερμό έχει θέσει τις υγειονομικές υπηρεσίες  η αυξανόμενη ροή των εισαγόμενων θετικών κρουσμάτων κορονοϊού, κυρίως από τις βαλκανικές χώρες

Χθες τα νέα περιστατικά ήταν 60, με τα 42 εξ αυτών εισαγόμενα! Διαβάστε ΕΔΩ την γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων: Αύξηση κρουσμάτων – 60 νέα – Τα 42 εισαγόμενα

Το Σαββατοκύριακο αναμένεται να είναι κρίσιμο για τις επίσημες καταγραφές, αφού η κυβέρνηση αναμένει να αποφανθούν οι ειδικοί εάν τα αυξημένα κρούσματα πρέπει πράγματι να σημάνουν συναγερμό.

Έκτακτα μέτρα

Στην περίπτωση πάντως που κριθεί πως η κατάσταση σοβαρεύει, η κυβέρνηση σε συνεργασία με τους επιστήμονες έχουν συμφωνήσει να λάβουν νέα έκτακτα μέτρα.

Την ίδια στιγμή η απόφαση η είσοδος των τουριστών από τον Προμαχώνα αρχής γενομένης από την Τρίτη να γίνεται εφεξής μόνο εφόσον επιδεικνύουν αρνητικό τεστ για τον κορονοιό διενεργηθέν τρεις ημέρες πριν από το ταξίδι τους μπορεί να ανακόψει τον ρυθμό εισαγωγής κρουσμάτων στη χώρα.

Σε αντίθετη περίπτωση ενώ δε αποκλείεται το ίδιο μέτρο να επεκταθεί και στα αεροδρόμια, με τους επιβάτες πτήσεων να χρειάζεται να επιδεικνύουν το αρνητικό τεστ για τον κορονοϊό προκειμένου να μπουν στη χώρα.

Παράλληλα ενισχύονται οι κινητές μονάδες για τη διενέργεια τεστ και ο αριθμός των ελέγχων για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.  Για το λόγο αυτό δεκάδες κλιμάκια ελέγχου της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, τη Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Καταναλωτή και της αστυνομίας θα πραγματοποιήσουν εκτεταμένους πάνω από 300 ελέγχους σε όλη την Ελλάδα μέχρι την Κυριακή.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button