ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κορονοϊός: Κρίσιμος ο Αύγουστος για το πως θα λειτουργήσουν τα σχολεία

Από τα επιδημιολογικά δεδομένα που θα καταγραφούν το επόμενο διάστημα και ειδικά μετά τον 15Αύγουστο που οι περισσότεροι Έλληνες θα έχουν περάσει …χαλαρές διακοπές, θα κριθεί και ο τρόπος που θα ανοίξουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο.

Ήδη οι επιστήμονες της Επιτροπής του υπουργείου Υγείας είναι σε συναγερμό για να διαπιστώσουν εάν θα υπάρξουν αλλαγές σημαντικές στα επιδημιολογικά δεδομένα που θα καταγραφούν, ώστε να κάνουν και τις τελικές εισηγήσεις.

Στο σχολείο με μάσκα;

Θεωρείται βέβαιον πως αν συνεχισθεί η αύξηση των κρουσμάτων όπως τις τελευταίες ημέρες, πιθανώς τα παιδιά αλλά και οι εκπαιδευτικοί να αναγκαστούν να περάσουν τις πύλες των σχολείων τον Σεπτέμβριο υποχρεωτικά με μάσκα. Διαβάστε ΕΔΩ πως εκτοξεύθηκαν τις τελευταίες ημέρες: “Κορονοϊός: Εκτοξεύθηκαν στα 57 τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα – Που εντοπίζονται”

Ανάλογα τα κρούσματα που θα καταγραφούν το τελευταίο 15νθήμερο του Αυγούστου, θα ληφθούν και οι τελικές αποφάσεις.
Ωστόσο οι ειδικοί ανησυχούν πως μία εβδομάδα με δύο μετά τον 15Αυγουστο θα υπάρξει αύξηση των περιστατικών κορονοϊού, δεδομένου ότι οι περισσότεροι Έλληνες θα βρίσκονται σε διακοπές με χαλαρή διάθεση και χωρίς προσοχή. Κάτι που παρατηρείται ήδη.

Εάν υπάρξει περαιτέρω ανησυχητική αύξηση, είναι ανοικτό το ενδεχόμενο τα παιδιά να πάνε και πάλι εκ περιτροπής στα σχολεία και με αρκετά αυστηρά μέτρα. Σημείο κλειδί πάντως θεωρείται ο αριθμός των κρουσμάτων στις μεγάλες πόλεις και ειδικά στην Αττική που έχει και τον μεγαλύτερο μαθητικό πληθυσμό.

Ήδη τα κρούσματα εμφανίζονται αυξημένα σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα αφού καθημερινά εντοπίζονται τυχαία ουσιαστικά από 10 έως 18 περιστατικά. Στους αριθμούς αυτούς οι ειδικοί υπολογίζουν και έναν μεγάλο κύκλο ατόμων που έχουν έρθει σε επαφή μαζί τους.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button