Ειδήσεις ΥγείαςΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Κορονοϊός: Μέτρα αυτοπροστασίας και χρήσιμες συμβουλές στο σούπερ μάρκετ

Τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ είναι μία από τις ελάχιστες εξωτερικές δουλειές που οι περισσότεροι από εμάς μπορούν πλέον να κάνουν, καθώς από τότε που εμφανίστηκε ο κορονοϊός Covid-19 πρέπει να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις. Πώς μπορούμε όμως να προστατευθούμε στη διάρκειά τους από τον επικίνδυνο ιό;

Δείτε τι συστήνει η Αμερικανική Ένωση Καταναλωτών

Ποτέ χωρίς λίστα 

Να φτιάχνετε από το σπίτι μία λίστα, ώστε να αγοράζετε μόνο ό,τι σας είναι απαραίτητο.

Να τηρείτε την απόσταση των 2 μέτρων

Μένετε σε απόσταση 2 μέτρων μακριά από τους άλλους καταναλωτές όταν ψωνίζετε στο σούπερ μάρκετ. Αν συναντήσετε κάποιον γνωστό σας, χαιρετίστε χωρίς χειραψία, αγκαλιές και φιλιά.

Να πηγαίνετε για ψώνια τις ώρες που δεν έχει πολύ κόσμο

Φροντίστε λοιπόν να πηγαίνετε τις καθημερινές, σε σκόρπιες ώρες (οι πιο ήσυχες είναι συνήθως πρωί και μεσημέρι).

Να απολυμαίνετε το καρότσι

Πριν πάρετε το καρότσι ή το καλαθάκι, καθαρίστε το σχολαστικά με ένα απολυμαντικό μαντηλάκι. Αν δεν έχετε προμηθευτεί μαντηλάκια, καθαρίστε το με χαρτομάντιλο βρεγμένο καλά με οινόπνευμα. Να το αλείψετε μερικές φορές με οινόπνευμα, αφήνοντάς το κάθε φορά να εξατμιστεί. Να απολυμάνετε όλα τα σημεία του καροτσιού που συνήθως αγγίζετε. Αυτό ισχύει ακόμα κι αν φοράτε γάντια, διότι προφανώς δεν θα τα βγάλετε για να αγοράσετε τα προϊόντα που χρειάζεστε.

Να απολυμαίνετε και τα χέρια σας

Πριν μπείτε στο μαγαζί και μόλις τελειώσετε τα ψώνια σας να απολυμαίνετε τα χέρια σας. Είναι μια καλή λύση για να προστατεύσετε τον εαυτό σας και τους άλλους.

Να χρησιμοποιείτε χαρτομάντιλα

Να είστε πολύ προσεκτικοί με τα κοινόχρηστα σημεία που αγγίζετε όπως τη λαβή του ψυγείου, της κυλιόμενης σκάλας, το κουμπί του ανελκυστήρα είναι μερικά από τα αντικείμενα που θα έχουν αγγίξει πολλά χέρια πριν από το δικό σας. Φροντίστε να τα αγγίζετε όλα αυτά με ένα χαρτομάντιλο.

Πληρώστε με την πιστωτική κάρτα σας

Είναι η μόνη λύση για να μην πάρετε ρέστα χαρτονομίσματα που ουδείς γνωρίζει ποιος έχει αγγίξει. Για ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια, να περνάτε την πιστωτική κάρτα μόνοι σας από το POS.

Κρατήστε τα χέρια σας μακριά από το πρόσωπό σας

Αν φοράτε μάσκα, μην την κατεβάζετε για να μιλήσετε και ύστερα την ξανανεβάζετε. Το μόνο που επιτυγχάνετε είναι να την μολύνετε με ό,τι μικρόβια έχουν τα χέρια σας. Μην αλλάζετε επίσης γυαλιά μέσα στο σούπερ μάρκετ.

Μην ξεχάσετε να απολυμάνετε το κινητό σας

Αν χρησιμοποιήσετε το κινητό τηλέφωνο για να σημειώσετε τι χρειάζεστε από το σούπερ μάρκετ, πρέπει να το απολυμάνετε μόλις τελειώσετε τα ψώνια σας. Το ίδιο και αν μιλήσατε σε αυτό στη διάρκεια των αγορών σας. Αν έχετε γράψει λίστα σε χαρτί, πετάξτε το μόλις τελειώσετε τις αγορές σας.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button