ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κορονοϊός: Μέτρα εξπρές σε κέντρα διασκέδασης αν συνεχισθεί η αύξηση

Με το ένα πόδι πριν τη λήψη νέων μέτρων σε κέντρα διασκέδασης αλλά και μπιτς μπαρ είναι τα κυβερνητικά στελέχη εάν συνεχισθεί η αύξηση των κρουσμάτων. Άλλωστε τις τελευταίες ημέρες διαπιστώνεται πλήθος παραβάσεων ειδικά σε κοσμικά νησιά όπου τα πάρτι δίνουν και παίρνουν.
Αντίστοιχος συνωστισμός βέβαια καταγράφεται και σε νυχτερινά κέντρα στην Αττική από τους εναπομείναντες Αθηναίους.

Παρά τους συνεχείς ελέγχους της αστυνομίας αρκετοί είναι αυτοί που δε διστάζουν να διοργανώσουν πάρτι ή άλλες εκδηλώσεις όπου φυσικά ο κίνδυνος μίας πιθανής μετάδοσης είναι αυξημένος.

Πολλοί ειδικοί πάντως της επιτροπής του υπουργείου Υγείας εισηγούνται να ληφθούν μέτρα τώρα πριν να είναι αργά, ώστε να σταματήσει η όποια διασπορά του ιού στη χώρα μας.
Και μπορεί προς ώρας η Ελλάδα να μην παρουσιάζει σημαντικές μεταβολές στους επιδημιολογικούς δείκτες, η ανησυχία όμως των ειδικών χτυπάει κόκκινο.
Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά που καταγράφονται τα τελευταία κρούσματα που μέχρι στιγμής είναι ελεγχόμενα παρότι η αύξηση είναι συνεχής: «Κορονοϊός: Ανοδική η πορεία των κρουσμάτων στην Ελλάδα- 65 νέα, τα 17 στις πύλες εισόδου»

Οι ειδικοί πάντως έχουν διαμηνύσει στην κυβέρνηση ότι θα πρέπει να επαγρυπνεί καθώς αν κριθεί απαραίτητο θα πρέπει να ληφθούν μέτρα άμεσα ειδικά στα κέντρα διασκέδασης.
Μάλιστα υπάρχουν και επιστήμονες που θεωρούν πως θα έπρεπε από τώρα να υπάρξουν ρυθμίσεις όπως να τεθεί συγκεκριμένο όριο ατόμων ανά μαγαζί.

Όλες οι αποφάσεις πάντως αναμένεται να ληφθούν τις επόμενες ημέρες οπότε και θα υπάρξει το μεγάλο τουριστικό κύμα των Ελλήνων προς τα νησιά.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button