ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κορονοϊός: Με αργούς ρυθμούς μεταλλάξεις του ιού- Τι έδειξε έρευνα Ελβετών

Θετικά είναι σε πρώτη φάση τα αποτελέσματα μελέτης Ελβετών ειδικών από Πανεπιστήμιο, που πραγματοποιήθηκε με ανάλυση του νέου κορονοϊού από 36 διαφορετικές χώρες.

Ειδικότερα οι ερευνητές από την Ελβετία με βάση τα όσα είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, ανέλυσαν το γονιδίωμα του νέου κορονοϊού που συνέλεξαν από 36 διαφορετικές χώρες. Διαβάστε ΕΔΩ για τα τεστ και πόσο θα συμβάλλουν: “Έρχονται το Μάιο τα νέα τέστ αντισωμάτων για τον κορονοϊό”

Έτσι διαπίστωσαν ότι οι μεταλλάξεις του ιού γίνονται με αργό ρυθμό, γεγονός που θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση της πανδημίας αφού το εμβόλιο που αναμένεται να παρασκευαστεί θα είναι αποτελεσματικό για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Επίσης οι Ελβετοί ερευνητές με την ανάλυση που έκαναν κατόρθωσαν ουσιαστικά να χαρτογραφήσουν τον κορονοϊό και έτσι πλέον γνωρίζουμε από ποια χώρα μεταφέρθηκε σε κάποια άλλη.

ο νέος κορονοιός

Ενδεικτικά με βάση τα στοιχεία της έρευνας που παρουσιάσε ο κ.Τσιόδρας, διαπιστώθηκε ότι στις ΗΠΑ ο κορονοϊός μεταφέρθηκε τόσο από την Κίνα τον Ιανουάριο όσο και από την Ευρώπη αργότερα. Γεγονός που δείχνει και τους κινδύνους από την παγκοσμιοποίηση.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button