ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κορονοϊός: Μοριακός αναλυτής θα κάνει 420 τεστ την ημέρα από Δευτέρα στο Νοσοκομείο Ρόδου

Επίσκεψη στη Ρόδο ένα από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς πραγματοποίησε ο Υπουργός Υγείας ο οποίος μετέβη αρχικά στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, όπου πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τους αιρετούς άρχοντες του νησιού, τους βουλευτές Δωδεκανήσου καθώς επίσης και με τους Προέδρους του Ιατρικού, Φαρμακευτικού και Οδοντιατρικού Σύλλογο.

Στη συνέχεια ο κ. Κικίλιας, επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου όπου συνομίλησε με τους εργαζόμενους, πραγματοποίησε σύσκεψη με τον Διοικητή και τους Διευθυντές, ενώ στη συνέχεια έκανε αυτοψία στις Κλινικές και στους χώρους του Νοσοκομείου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στο Νοσοκομείο, ο κ. Χατζημάρκος παρέδωσε στο ΕΚΑΒ δύο υπερσύγχρονους ειδικούς θαλάμους αρνητικής πίεσης (κάψουλες). Μια δωρεά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, που θα συμβάλλει σημαντικά στις ασφαλείς αεροδιακομιδές των κατοίκων και των επισκεπτών των νησιών προς τα Νοσοκομεία της ηπειρωτικής χώρας.

Ο Υπουργός Υγείας ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου για τη στήριξη και ενίσχυση του υγειονομικού συστήματος των νησιών με κρίσιμο εξοπλισμό.

Η περιοδεία του κ. Κικίλια στη Ρόδο ολοκληρώθηκε με την επίσκεψή του στο Κέντρο Υγείας Αρχαγγέλου.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γ. Χατζημάρκος ανέφερε πως μέσα σε αυτή την κρίση και τα νησιά ψήλωσαν υγειονομικά. «Εκμεταλλευτήκαμε» την κρίση στην πράξη, όχι στα λόγια, και για πρώτη φορά ανέβηκε το επίπεδο της υγειονομικής θωράκισης των νησιών.

Από την πλευρά του ο υπ. Υγείας ανέφερε πως η Ρόδος είναι ένα νησί-σύμβολο για τον τουρισμό μας και βρισκόμαστε εδώ για να την υποστηρίξουμε, όπως και τα υπόλοιπα Δωδεκάνησα, με όλες μας τις δυνάμεις.

Εξοπλίζεται το νοσοκομείο Ρόδου

Τη Δευτέρα φτάνει στο Νοσοκομείο Ρόδου ένας μοριακός αναλυτής με δυνατότητα 420 τεστ την ημέρα για τον κορονοϊό. Κρατάμε σε πολύ υψηλό επίπεδο τα ιατρικά πρωτόκολλα, έχουμε προσλάβει, εν μέσω της κρίσης, επικουρικό προσωπικό. Ακολουθούν 13 μόνιμες θέσεις ιατρών, που ολοκληρώνονται στο επόμενο χρονικό διάστημα και με τη συνεργασία Περιφέρειας, Δήμου και Νοσοκομείου, θα προχωρήσουμε σε περαιτέρω κίνητρα, προκειμένου να καλύψουμε όποια άλλη έλλειψη μπορούμε.

Ζητώ τη συνεργασία και τη στήριξη όλων σε αυτή την προσπάθεια και προσφέρω συνεργασία και στήριξη σε όλους. Μέσα σε αυτή την κρίση, αναδείχθηκε η αξία της ανθρώπινης ζωής. Δεν υπάρχει τίποτα που να συγκρίνεται με αυτή την αξία.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button