ΆρθραΕμβόλιαΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠαιδιά και εμβόλιαΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κορονοϊός: Να συνεχισθούν κανονικά οι εμβολιασμοί στα παιδιά ζητούν οι παιδίατροι! Τι θα εισηγηθεί ο Σ.Τσιόδρας

Με επιστολή τους προς τον Προέδρο της Επιτροπής για τον Κορονοϊό, τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων ζητούν να συνεχισθεί ο προγραμματισμένος εμβολιασμός των παιδιών ώστε να μη δημιουργηθούν περαιτέρω προβλήματα υγείας στον παιδικό πληθυσμό.

Στην πρόταση αυτή φαίνεται σύμφωνα με πληροφορίες ότι συμφωνεί ο ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας ο οποίος αναμένεται να προβεί και στη σχετική εισήγηση.
Οι παιδίατροι αναφέρουν χαρακτηριστικά:

«Την περίοδο αυτή και με την κατάσταση όπως αυτή έχει διαμορφωθεί μέχρι τώρα στην χώρα μας, έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στην Παιδιατρική κοινότητα, πέραν αυτών που η ίδια η επιδημία δημιούργησε, που προκαλούν δυσλειτουργία στην εξυπηρέτηση του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμών.

Το τελευταίο διάστημα υπήρξαν διάφορες ανακοινώσεις από Συλλογικούς φορείς, που έχουν δημιουργήσει προβληματισμό μεταξύ των συναδέλφων παιδιάτρων για το αν θα πρέπει να συνεχίσουμε να εξυπηρετούμε κανονικά το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών, ή αν θα έπρεπε να το αναβάλουμε για κάποιο διάστημα, κλείνοντας ακόμα και τα ιατρεία μας.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων έχει ήδη αποστείλει στα μέλη της από τις αρχές της εβδομάδας, σχετική οδηγία με την θέση της, που είναι η συνέχιση του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμών, όσον αφορά τον βασικό εμβολιασμό, πάντοτε με την λήψη κατάλληλων μέτρων προφύλαξης.

Θα παρακαλούσαμε για την δική σας θέση και οδηγία, ως ο επίσημος φορέας του Κράτους για θέματα που αφορούν το πρόγραμμα εμβολιασμών και προκειμένου να συνεχιστεί η ομαλή εξυπηρέτηση του προγράμματος».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button