ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κορονοϊός: Πιέσεις για περισσότερα τεστ στα αεροδρόμια – Τι σχεδιάζει η κυβέρνηση

Καθώς η χώρα ετοιμάζεται να ανοίξει πλήρως στους τουρίστες, αυξάνονται οι πιέσεις στην κυβέρνηση να αυξήσει τα τεστ στις εισόδους της χώρας.
Παρότι κάτι τέτοιο θα ήταν εξαιρετικά κοστοβόρο και δύσκολο να εφαρμοσθεί στην πράξη, δεδομένου ότι αναμένεται μεγάλος όγκος επισκεπτών, ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να μην γίνονται μόνο δειγματοληπτικοί έλεγχοι στα αεροδρόμια.

Άλλωστε ήδη φαίνεται ότι οι υγειονομικές αρχές ετοιμάζονται να συνεργασθούν με ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια ώστε να μπορούν να πραγματοποιούνται περισσότερα τεστ και να υπάρχουν άμεσα αποτελέσματα. Διαβάστε ΕΔΩ ενδεικτικά για τον ΕΟΔΥ που ξεκίνησε τη διερεύνηση για το πόσα τεστ μπορούν να διεξαχθούν από τον ιδιωτικό τομέα: «Κορονοϊός: Προς συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα ο ΕΟΔΥ για τεστ στα νησιά»

Περισσότερα τεστ

Φαίνεται πάντως πως η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να μην περιορισθεί σε δειγματοληπτικούς ελέγχους ειδικά στις πτήσεις μετά τις 15 Ιουνίου, μεταφέρουν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές στο HealthReport.gr.

Να υπενθυμισθεί ότι στις αφίξεις από το εξωτερικό, μέχρι τις 15 Ιουνίου συνεχίζονται κανονικά τα καθολικά τεστ για όλους τους επιβάτες.
Με βάση πάντως και τα όσα έχει δηλώσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Τσέλιος Πέτσας, οι έλεγχοι με τεστ στα αεροδρόμια θα είναι εκτεταμένοι μέχρι τις 15 Ιουνίου, ενώ από την 1η Ιουλίου που θα ανοίξουν όλα τα αεροδρόμια της χώρας, οι εργαστηριακοί έλεγχοι θα είναι δειγματοληπτικοί.

διαγνωστικά κέντρα

Βέβαια πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν ότι οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι θα είναι πολύ περισσότεροι από ότι γίνονται συνήθως, ώστε να εντοπίζονται περισσότερα πιθανά κρούσματα. Τα περισσότερα τεστ αναμένεται να γίνονται σε πτήσεις που προέρχονται από χώρες με αρνητικά επιδημιολογικά δεδομένα και πολλά κρούσματα.

Να σημειωθεί ότι από τις 15 Ιουνίου, η χώρα μας θα υποδεχθεί επισκέπτες από αεροδρόμια που βρίσκονται στη λίστα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας Αεροπορίας (EASA), με χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορονοϊός: Η δύσκολη εξίσωση με κρούσματα και τουρισμό – Οι φόβοι από την αύξηση των περιστατικών

Σχετικά Άρθρα

Back to top button