ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κορονοϊός: Πού εντοπίζονται τα 33 νέα κρούσματα στην Ελλάδα;

Αρχική > Άρθρα > Κορονοϊός: Πού εντοπίζονται τα 33 νέα κρούσματα στην Ελλάδα;

Εισαγόμενα είναι τα περισσότερα νέα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων έχει ως εξής:

είκοσι ένα (21) κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,
τρία (3) εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως σε εργαστήριο για έλεγχο,
– δύο (2) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Δράμας,
– δύο (2) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Καστοριάς,
ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας,
– τρία (3) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,
ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης.

Αυξάνονται οι έλεγχοι στον Προμαχώνα

Μετά την αύξηση των νέων κρουσμάτων αυξάνονται τα δειγματοληπτικά τεστ του ΕΟΔΥ σε όλους τους τουρίστες και επισκέπτες ανεξαρτήτως της χώρας προέλευσης που εισέρχονται στη χώρα μας από το συνοριακό φυλάκιο του Προμαχώνα. Διαβάστε ΕΔΩ τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ: Κορονοϊός: 33 νέα κρούσματα στη χώρα – Τα 21 «εισαγόμενα»

Σύμφωνα με το αστυνομικό τμήμα Προμαχώνα, οι έλεγχοι που πραγματοποιούνται φτάνουν πλέον στο 90% των επισκεπτών που εισέρχονται στην Ελλάδα, αν και τα τελευταία 24ωρα η κίνηση των διερχόμενων αυτοκίνητων είναι ιδιαιτέρα μικρή σε σύγκριση με τις προηγούμενες μέρες.

Ωστόσο, η εκτίμηση των αστυνομικών αρχών της περιοχής είναι ότι από την Παρασκευή η κίνηση των αυτοκινήτων αναμένεται να αυξηθεί λόγω του Σαββατοκύριακου και σύμφωνα με τα νέα δεδομένα θα γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι που θα καλύπτουν σχεδόν το σύνολο των επισκεπτών που θα μπαίνουν στη χώρα.

Η επικείμενη αύξηση είναι πιθανό να προκαλέσει καθυστερήσεις, τόσο στο διαβατηριακό όσο και στον υγειονομικό έλεγχο που θα πραγματοποιείται.

Show More

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close