ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κορονοϊός: Πράσινο φως για να ξεκινήσουν από σήμερα οι κρουαζιέρες

Αρχική > Άρθρα > Κορονοϊός: Πράσινο φως για να ξεκινήσουν από σήμερα οι κρουαζιέρες

Επισήμως από σήμερα 1η Αυγούστου  έχουν το πράσινο φως τα κρουαζιερόπλοια να επισκέπτονται έξι λιμάνια όταν εισέρχονται στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα πρόκειται για τους λιμένες Πειραιά, Ρόδου, Ηρακλείου, Βόλου, Κέρκυρας και Κατάκολου.

Μετά από τον πρώτο ελλιμενισμό τους τα κρουαζιερόπλοια θα έχουν τη δυνατότητα να προσεγγίσουν οποιοδήποτε άλλο ελληνικό λιμάνι συμπεριλαμβάνεται στο δρομολόγιό τους. Όπως διευκρίνισε ο υπ. Τουρισμού κ. Θεοχάρης το καθεστώς αυτό θα αλλάξει μόνο σε περίπτωση που υπάρξουν νέες επιδημιολογικές συνθήκες.
Ωστόσο παραμένει ερώτημα εάν θα πραγματοποιηθούν κρουαζιέρες δεδομένου ότι το ενδιαφέρον των πολιτών τόσο των ξένων όσο και των Ελλήνων είναι εξαιρετικά περιορισμένο λόγω του φόβου της επιδημίας.

κορονοϊός κρουαζιέρες

Βέβαια σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμόδιων υγειονομικών αρχών θα εφαρμόζονται τα εκάστοτε ισχύοντα μέτρα αναφορικά με τον δειγματοληπτικό εργαστηριακό έλεγχο και τον προσωρινό περιορισμό των εισερχομένων από ξένες χώρες.

Επιπλέον έχουν δοθεί οδηγίες αναφορικά με την προετοιμασία και τη διαχείριση πιθανού κρούσματος COVID-19 μεταξύ των ταξιδιωτών (σε επιβάτες και πλήρωμα). Διαβάστε ΕΔΩ τι περιλαμβάνουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την επανεκκίνηση της κρουαζιέρας- Όλες οι λεπτομέρειες

Τα τεστ στις πτήσεις εξωτερικού για τον κορονοϊό

Να σημειωθεί εδώ ότι τα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχουν εκδοθεί αφορούν στην εφαρμογή επί του πλοίου κανονισμών που από-επιβιβάζουν επιβάτες σε λιμένα Κράτους εφαρμογής, αλλά και κανονισμούς που απαιτούνται για τους λιμένες, terminals, χώρους επίσκεψης επιβαινόντων κλπ.

Παράλληλα υπάρχουν πρωτόκολλα με διαφορετική εφαρμογή προς τους ενδιάμεσους λιμένες -προορισμούς για την από – επιβίβαση επιβαινόντων και επισκέψεις στον συγκεκριμένο προορισμό, εκδρομές, προμήθειες κλπ. Υπάρχουν βέβαια διαφοροποιήσεις σε ορισμένους προορισμούς που αφορούν λιμενικές εγκαταστάσεις, terminals, tenders, αλλά και οργάνωση εκδρομών και security.

Οι περισσότερες απαιτήσεις λειτουργίας του πλοίου αναφέρονται σε υγειονομικά standards και υψηλές προδιαγραφές υγιεινής συμπεριλαμβανομένων καθαριότητας, προετοιμασία και αποθήκευση φαγητών, έλεγχος υδάτων, αλλά και κολυμβητικών δεξαμενών, Jacuzzi, χρήσεις μασκών, γάντια, απολυμαντικά είναι απαραίτητα για τις υπηρεσίες πληρωμάτων και αυτοβούλως των επιβατών όπου απαιτείται κλπ.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button