Κορονοϊός και Αθλητισμός

Κορονοϊός: Πως θα ενταχθούν οι προπονητές στα μέτρα στήριξης;

Τα κυριότερα μέτρα που έχουν μέχρι τώρα θεσπιστεί για τους εργαζόμενους που εργάζονται σε επιχειρήσεις των οποίων έχει ανασταλεί η λειτουργία ή επιχειρήσεις οι οποίες πλήττονται οικονομικά από την Πανδημία COVID-19 είναι:

-η μείωση του ενοικίου της κύριας κατοικίας κατά 40%

Η καταβολή του ειδικού επιδόματος των 800 ευρώ

Ακριβώς τα ίδια, με βάση την ανακοίνωση της ΓΓΑ αλλά και την ένταξη των ΚΑΔ που διατηρούν τα αθλητικά σωματεία στο μηχανισμό στήριξης ισχύουν για τους έμμισθους προπονητές αλλά και τους υπόλοιπους εργαζόμενους σε κάποιο αθλητικό σωματείο.

Απαραίτητη προϋπόθεση με βάση τη σημερινή (24-3-2020) απόφαση του υπουργού Εργασίας Γ. Βρούτση για να ενταχθεί κάποιος εργαζόμενος στα μέτρα στήριξης είναι να έχει ενεργή σύμβαση εξαρτημένης εργασίας. Η άλλη περίπτωση ένταξης ενός εργαζόμενου στο μηχανισμό στήριξης είναι να έχει λυθεί η σύμβαση εξαρτημένης εργασίας από 1ης Μαρτίου 2020 έως και 20 Μαρτίου 2020, είτε με καταγγελία από τον εργοδότη είτε με οικειοθελή αποχώρηση από τους ίδιους.

Όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι σε αθλητικά σωματεία θα πρέπει να υποβάλλουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ειδικού μηχανισμού στήριξης των εργαζομένων (όταν αυτή τεθεί σε λειτουργία καθότι προς το παρόν είναι υπό κατασκευή) υπεύθυνη Δήλωση για τη λήψη αποζημίωσης ειδικού σκοπού

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα τηρείται για τον σκοπό αυτό στη Γενική Διεύθυνση Εργασιακών Σχέσεων, Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία και Ένταξης στην Εργασία, της Γενικής Γραμματείας Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button