ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κορονοϊός: Πόσα τεστ γίνονται μέσα στην τουριστική περίοδο

Τα περισσότερα τεστ για τον κορονοϊό φαίνεται ότι πραγματοποιεί η χώρα μας σε σύγκριση με άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Μπορεί η Ελλάδα να βρίσκεται σε χαμηλά επιδημιολογικά επίπεδα σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρώπης, παρ’ αυτά πραγματοποιούμε συγκριτικά τους περισσότερους εργαστηριακούς ελέγχους.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από το παρατηρητήριο covid-19 που έχει δημιουργηθεί από την κυβέρνηση, στην Ελλάδα πραγματοποιούνται περίπου 150 τεστ ανά θετικό κρούσμα. Αντίστοιχα στην Αυστρία διεξάγονται 80 τεστ ανά θετικό κρούσμα, την Τσεχία 37 τεστ και στο Βέλγιο 87 ανά θετικό περιστατικό.

Κατά μέσο όρο καθημερινά πραγματοποιούνται περίπου 5000 τεστ σε όλη τη χώρα, παρότι τα νησιά παρουσιάζουν δυσκολίες στον μεγάλο αριθμό των εργαστηριακών ελέγχων. Και αυτό διότι τα μηχανήματα που έχουν τοποθετηθεί στις υγειονομικές μονάδες των νησιών δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε μεγάλο αριθμό τεστ. Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά: «Κορονοϊός: Οι καθυστερήσεις στα τεστ των μικρών νησιών και η 48ωρη αναμονή των τουριστών χωρίς καραντίνα»

Με βάση τα στατιστικά που καταγράφονται επισήμως ανά 1000 κατοίκους αντιστοιχούν περίπου 37- 40 τεστ. Αριθμός αυξημένος σε σχέση με τις προηγούμενες εβδομάδες.
Γεγονός βέβαια καθόλου τυχαίο καθώς οι υγειονομικές αρχές επιδιώκουν να «συλλάβουν» πιθανά κρούσματα με την εκδήλωσή τους.

Ωστόσο το βασικό πρόβλημα παραμένει το θέμα των ασυμπτωματικών ασθενών του κορονοϊού, κάτι για το οποίο ελάχιστα μπορούν να πράξουν τόσο οι υγειονομικές αρχές όσο και οι επιστήμονες.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button