ΆρθραΕμβόλιαΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κορονοϊός: Σήμερα τα αποτελέσματα για το εμβόλιο του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης- Πότε θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί

Σήμερα Δευτέρα 20 Ιουλίου αναμένεται να δημοσιευτούν τα πρώτα αποτελέσματα της πρώτης φάσης της κλινικής έρευνας του εμβολίου κατά του κορονοϊού, που παρασκευάζει το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης , σύμφωνα με πηγές του Reuters.

Το εμβόλιο έχει ήδη ενταχθεί σε μελέτες τελικής φάσης, με χιλιάδες εθελοντές, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένονται το φθινόπωρο.

Το εμβόλιο με την κωδική ονομασία AZD1222, έχει ήδη περάσει στη Φάση ΙΙΙ των κλινικών μελετών, με τη συμμετοχή χιλιάδων εθελοντών σε Βρετανία και Βραζιλία. Ωστόσο, οι ερευνητές της Οξφόρδης δεν έχουν ακόμα ανακοινώσει τα αποτελέσματα της πρώτης φάσης των κλινικών δοκιμών. Σύμφωνα, όμως με πληροφορίες, το εμβόλιο θα μπορούσε να παρέχει «διπλή προστασία» έναντι του ιού.

«Αυτοί οι επιστήμονες μοχθούν χρόνια για να καταφέρουν κάτι που ακόμα από πολλούς θεωρείται αδύνατο, να φέρουν ένα ασφαλές εμβόλιο στον κόσμο, για τον κόσμο σε σύντομο χρονικό διάστημα», σχολιάζει  στο Facebook ο Επιδημιολογός και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης.

«Πλέον πρέπει να σκεφτούμε την προσωπική μας ευθύνη σοβαρά και να εξαλείψουμε ότι συνομοσιολογία υπάρχει γύρω από τα εμβόλια. Τώρα είναι η στιγμή να κτυπήσουμε την ανευθυνότητα και την άγνοια διότι η επιδημία της αντι-εμβολιαστικής ανοησίας έχει ρίζες βαθιές που αν δεν ξεκινήσουμε τώρα να τις κτυπαμε, όταν το εμβόλιο θα είναι διαθέσιμο θα είναι αργά!», συμπληρώνει.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button