ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κορονοϊός: Τέλος τα χειρουργεία και στα ιδιωτικά νοσοκομεία! Μόνο τα έκτακτα

Τέλος και στα χειρουργεία στον ιδιωτικό τομέα βάζει το υπουργηείο Υγείας όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου υγείας λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας. 

Ο κ.Τσιόδρας επεσήμανε χαρακτηριστικά: “Ανακοινώνουμε την αναστολή των τακτικών χειρουργείων στις ιδιωτικές δομές υγείας”.

Γεγονός που σημαίνει ότι πλέον υα εξυπηρετούνται στα ιδιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα μόνο τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά. Κάτι που άλλωστε ισχύει εδώ και ημέρες και στο ΕΣΥ. Διαβάστε ΕΔΩ τι ισχύει στο Δημόσιο: “Κοροναϊός: Αναβάλλονται μέχρι νεοτέρας τα χειρουργεία και όλα τα απογευματινά ιατρεία στα νοσοκομεία”

Φαίνεται πως η κυβέρνηση κατέληξε στην απόφαση να διακόψει και τις επεμβάσεις στις ιδιωτικές κλινικές (τακτικά περιστατικά) προκειμένου να μην διασπαρεί περαιτέρω ο ιός στην κοινότητα.

Ταυτόχρονα θα πρέπει τα ιδιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα να είναι σε ετοιμότητα ώστε αν χρειασθεί να ενεργοποιηθούν για περιστατικά του κορονοϊού. Άλλωστε το υπουργείο Υγείας έχει δεσμεύσει όλες τις κλίνες και τις ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα, ώστε αν χρειασθεί να συμμετάσχει στην αντιμετώπιση των περιστατικών.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button