ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κορονοϊός: Τι θα εισηγηθούν οι λοιμωξιολόγοι για τη χρήση μάσκας- Όλες οι αλλαγές

Ένα ακόμη μείζον θέμα που αναμένεται να απασχολήσει την επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας στη διάρκεια της σημερινής τους συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη είναι η χρήση μάσκας.

Και αυτό γιατί έχει διαπιστωθεί ότι υπάρχει μια χαλαρότητα των μέτρων, καθώς όχι μόνο δεν τηρούνται οι αποστάσεις αλλά πολλές φορές η μάσκα είτε παραλείπεται είτε φοριέται με λάθος τρόπο.

Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την αυξανόμενη ροή των εισαγόμενων κρουσμάτων προκαλεί έντονο προβληματισμό και ανησυχία στους ειδικούς για περαιτέρω εξάπλωση του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι αρκετοί επιστήμονες εισηγούνται να επανέλθει η χρήση της μάσκας σε όλους τους κλειστούς και δημόσιους χώρους. Να υπενθυμιστεί εδώ ότι πρόσφατα καταργήθηκε η χρήση της στα mall και στα εμπορικά κέντρα

Παράλληλα τα μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων όπως τονίζουν πηγές του HealthReport.gr– αναμένεται να ζητήσουν και τη συνδρομή των ελεγκτικών αρχών ώστε να γίνονται εντατικότεροι έλεγχοι για τη χρήση μάσκας κάτι που σήμερα πραγματοποιείται ελάχιστα.

Πάντως παραμένει άγνωστο εάν σήμερα θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις η θα χρειασθεί να συνεδριάσουν εκ νέου τις επόμενες ημέρες.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button