Κορoνοϊός: Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 11 το βράδυ έως τις 7 το πρωί στις χερσαίες πύλες εισόδου

«Αν χαλαρώσουμε θα το πληρώσουμε» είπε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, αναφερόμενος στον κορoνοϊό. Μάλιστα πρόσθεσε πως αν χρειαστούν πρόσθετα μέτρα για τον Δεκαπενταύγουστο θα αποφασιστεί μετά τη σύσκεψη της Δευτέρας.

Υπό το πρίσμα αυτό ανακοίνωσε πως η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 11 το βράδυ έως τις 7 το πρωί επεκτείνεται σε όλες τις χερσαίες πύλες εισόδου στην χώρα, με εξαίρεση τον Προμαχώνα.

Και αυτό για να εξασφαλιστούν στοχευμένοι έλεγχοι στη διάρκεια της ημέρας, ενώ έχουν ήδη ξεκινήσει έλεγχοι από μόνιμο κλιμάκιο δειγματοληπτικών ελέγχων που έχει εγκατασταθεί στο συνοριακό σταθμό.

Κάποιοι εξακολουθούν να πηγαινοέρχονται σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Και αγνοούν την έξαρση της πανδημίας στις χώρες αυτές, όπως αποδεικνύεται από τα καθημερινά επιδημιολογικά δεδομένα επισήμανε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα ο συνωστισμός σε μπαρ, βαφτίσεις γάμους και άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις αποτελούν εστία ανησυχίας. Μάλιστα κατέστησε σαφές ότι πρέπει να φοράμε μάσκα σε όλους τους κλειστούς χώρους και τους εξωτερικούς όπου υπάρχει συνωστισμός

Χτυπούμε συνεχώς την καμπάνα του κινδύνου. Αυτή τη βδομάδα κρίθηκε αναγκαίο να την χτυπήσουμε ακόμα πιο δυνατά, με την εημέρωση Τσιόδρα-Χαλδαλιά & επιπλέον μέτρα.

Αυξάνονται τα δρομολόγια

Αύριο ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το υπ.Μεταφορών προκειμένου να αποφασιστούν μέτρα για την αύξηση των δρομολογίων και περιοριστεί ο χρόνος αναμονής και ο συγχρωτισμός.

Η κυβέρνηση νοιάζεται για την καθημερινότητα των πολιτών υπογράμμισε τονίζοντας ότι αυτή η εβδομάδα είναι μια κρίσιμη εβδομάδα αφύπνισης για τον κορονοϊό. Μάλιστα ενόψει Δεκαπενταύγουστου θα πάρουμε όποια μέτρα χρειάζονται βάσει όσων συστήνουν οι ειδικοί.

HR:
Σχετικά άρθρα

Ο ιστότοπος healthreport.gr χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα