ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κορoνοϊός: Μεταδίδεται ή όχι  από τσίμπημα κουνουπιού; Τι απαντά ο Σωτήρης Τσιόδρας

Προ των πυλών είναι το καλοκαίρι και όπως συμβαίνει μαζί με την άνοδο της θερμοκρασίας έρχονται και τα κουνούπια.

Έτσι οι περισσότεροι εκφράζουν την εύλογη απορία αν ο κορoνοϊός μεταδίδεται ή όχι από το τσίμπημα των ανεπιθύμητων καλοκαιρινών επισκεπτών!

Ερωτηθείς σχετικά, ο Σωτήρης Τσιόδρας διευκρίνισε πως ο κορονοϊός δεν μεταδίδεται με το τσίμπημα του κουνουπιού.  Συνεχίζοντας στο ίδιο πνεύμα επανέλαβε την ιδιαίτερη σημασία του καλού αερισμού σε σπίτια και εργασιακούς χώρους, πρακτική που και το καλοκαίρι θα βοηθήσει στον περιορισμό διάδοσης του κορoνοϊού.

«Ο καλός αερισμός και το καλοκαίρι θα είναι σημαντική παράμετρος και ελπίζουμε και οι θερμοκρασίες να μας βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο ρόλος της σίτας

Ο Σωτήρης Τσιόδρας όμως σχολίασε και την χρήση σίτας, η οποία όπως είπε είναι ένα σημαντικό μέτρο για την αντιμετώπιση μιας άλλης νόσου, εκείνης του ιού του Δυτικού Νείλου. «Φυσικά, η σίτα αποτελεί σημαντική παράμετρος για την αντιμετώπισης κρουσμάτων από τον ιό του Δυτικού Νείλου» σημείωσε ο λοιμωξιολόγος.

Η επιτροπή για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορονοϊού θα μπορούσε να ανακοινώσει μέτρα καθαρισμού και απολύμανσης των σίτων στα παράθυρα. «Είναι ένα θέμα που αξίζει να συζητηθεί και θα το εξετάσουμε», πρόσθεσε. Η Ελλάδα κατέγραφε πέρσι τουλάχιστον 6 θύματα από τον ιό του Δυτικού Νείλου που μεταδίδεται από το τσίμπημα κουνουπιού.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button