ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κουρεύονται οι αμοιβές των γιατρών για τα διπλώματα οδήγησης!

Κουρεύονται οι αμοιβές των γιατρών για τα διπλώματα οδήγησης με βάση το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών, γεγονός που προκαλεί έντονες αντιδράσεις στην ιατρική κοινότητα.

Ειδικότερα με βάση τις ρυθμίσεις που προωθούνται, πλέον καταργείται η επανεξέταση, ενώ μειώνεται το κόστος των ιατρικών εξετάσεων σε παθολόγο, οφθαλμίατρο, ΩΡΛ και ορθοπεδικό από τα 40 σε 30 ευρώ για τους ηλικιωμένους οδηγούς άνω των 74 ετών που θέλουν να ανανεώσουν το δίπλωμα οδήγησης.

Να σημειωθεί ότι η αμοιβή για την ιατρική εξέταση καταβάλλεται από τους ίδιους τους πολίτες που θέλουν να βγάλουν ή να ανανεώσουν το δίπλωμά τους.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η αμοιβή των ιατρών πριν το 2013 γινόταν μέσω του παραβόλου που προμηθεύονταν οι υποψήφιοι οδηγοί και άγγιζε τα 90 ευρώ. Από αυτά, τα 40 ευρώ δίνονταν στους γιατρούς (20 για τον Παθολόγο + 20 για οφθαλμίατρο) και η απόδοση τους γινόταν μετά από μήνες ή και χρόνια , ενώ τα υπόλοιπα 50 ευρώ τα εισέπραττε άμεσα το κράτος. Διαβάστε ΕΔΩ το άρθρο του σημερινού Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου: «Πιο ακριβή η πλαστικοποίηση του διπλώματος οδήγησης παρά η…ιατρική εξέταση!»

Ωστόσο λόγω της κρίσης, από το 2013 και μετά οι υποψήφιοι οδηγοί πληρώνουν απευθείας την αμοιβή στον ιδιώτη ιατρό η οποία είναι ίδια με αυτή των συμβεβλημένων ιατρών του ΕΟΠΥΥ.
Έτσι από τα 20 ευρώ οι γιατροί για τα διπλώματα οδήγησης λαμβάνουν πλέον 10 ευρώ ανά οδηγό.

Γεγονός βέβαια που προκαλεί αντιδράσεις στην ιατρική κοινότητα καθώς οι γιατροί υποστηρίζουν πως οι εξετάσεις για το δίπλωμα οδήγησης περιλαμβάνουν όλα τις απαραίτητες διαδικασίες και δεν πρόκειται για μία τυπική υπόθεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο τέλος Σεπτεμβρίου το σχέδιο του υπουργείου Υγείας για τις ΤΟΜΥ! Όλα τα σενάρια

Κικίλιας: Πόσες προσλήψεις γιατρών θα γίνουν στα νοσοκομεία! Τι είπε στην ΕΙΝΑΠ

«Κλείδωσαν» οι νέες Διοικήσεις στους μεγάλους Οργανισμούς Υγείας!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button