ΆρθραΦάρμακα

Κουρουμπλής βλέπει φαρμακοβιομηχάνους! Τι θα συμφωνηθεί

Τις αλλαγές που προτίθεται να κάνει στη φαρμακευτική πολιτική συζήτησε με τους εκπροσώπους της φαρμακοβιομηχανίας ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής.
Ο κ.Κουρουμπλής συναντήθηκε με αντιπροσωπεία των Ελλήνων Φαρμακοβιομηχάνων (Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας-ΠΕΦ) όπου και συζητήθηκε λεπτομερώς το ζήτημα της προώθησης των γενοσήμων στη χώρα μας που προς ώρας κατέχει χαμηλό ποσοστό.

Ταυτόχρονα αναλύθηκε το ζήτημα της στήριξης των ελληνικώς παραγόμενων φαρμάκων καθώς η κυβέρνηση σκοπεύει να στηρίξει τις εταιρείες που παράγουν σκευάσματα εντός χώρας και προσφέρουν στην ανάπτυξη.
Πάντως η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου διαβεβαίωσε τον κλάδο ότι δεν θα προβεί σε καμία ενέργεια αιφνιδιασμού, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει νέα συνάντηση.

Την Παρασκευή η ηγεσία του υπουργείου Υγείας συναντήθηκε με εκπροσώπους του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) για να θέσουν και εκείνοι τα δικά τους αιτήματα.

Οι εκπρόσωποι του ΣΦΕΕ ενημέρωσαν τους Υπουργούς Κουρουμπλή και Ξανθό, για τα προβλήματα του κλάδου ενώ παρουσίασαν και τις προτάσεις τους. Η συνάντηση όπως τονίζεται και από τις δύο πλευρές, έγινε σε καλό κλίμα, και το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα υπάρξει νέα συνάντηση.
Να σημειωθεί πως τόσο η ΠΕΦ όσο και ο ΣΦΕΕ έχουν ζητήσει επανειλημμένως να αυξηθεί η φαρμακευτική δαπάνη από τα 2 δις ευρώ που είναι καθηλωμένη σήμερα και δεν επαρκεί για την κάλυψη των αναγκών όλων των ασφαλισμένων.

Στο μεταξύ ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων συναντήθηκε και με εκπροσώπους του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου οι οποίοι έθεσαν θεσμικά, κυρίως, θέματα που αφορούν τον κλάδο των φαρμακοποιών.

Ο κ. Κουρουμπλής ανέφερε ότι οι προτεινόμενες αλλαγές σε ό,τι αφορά το θεσμικό πλαίσιο των φαρμακείων είναι σε σωστή κατεύθυνση και τόνισε την ανάγκη στενής συνεργασίας με το Σύλλογο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κουρουμπλής στο HealthReport.gr: «Θα αλλάξουμε όλο το μοντέλο στα φάρμακα»! Τι θα γίνει με τιμές- αποζημιώσεις

Σχετικά Άρθρα

Back to top button